Bota al contingut principal

Els tribunals han tornat a desestimar la denuncia que el partit ultra España 2000 va posar contra Jordi Sebastià, l’alcalde de Burjassot, per fer desmuntar una taula de propaganda que no tenia autorització municipal. El jutge acceptà, en primera instància, la denúncia presentada pel grup d’ultradreta España 2000 contra Sebastià, que acusava d’haver impedit el dret de llibertat d’expressió i d’haver incitat a l’odi. Sebastià es va limitar a demanar-los que desmuntaren una paradeta que havien instal·lat a la plaça de l’Ajuntament sense permís municipal. És la segona vegada que el jutge desestima el recurs d’España 2000.

Jordi Sebastià ha mostrat la seua satisfacció i ha afirmat que les pròximes eleccions europees “són una bona oportunitat per impedir el pas de l’extrema dreta a les institucions: diguem clar que no els volem!”. Cal recordar que l’alcalde de Burjassot és una de les cinc persones que opta a encapçalar la llista a les elecciones europees per la Coalició Compromís, i que es decidirà en primàries el proper 21 de març.

En el moment de la seua declaració davant el jutge, Sebastià va declarar que “no entenem la transcendència que aquest partit, declaradament ultra, vol donar a aquest fet, perquè administrativament està molt clar. No tenien permís per a ocupar la via pública i, per tant, els vam haver de fer fora”, ha declarat l’Alcalde de Burjassot.

“Setmanes després,- ha afegit Jordi Sebastià-, España 2000 va repartir pamflets a la Plaça de l’Ajuntament, i la Delegació de Govern va avisar-nos que totes les convocatòries d’aquest partit són considerades com a conflictives”.

Aquesta imputació “és un pas més en la persecució que estan realitzant des de fa 20 anys a Jordi Sebastià, des que aquest realitzara, en la seua faceta de periodista, una sèrie de reportatges d’investigació sobre alguns personatges i els seus negocis vinculats a partits ultres”.

Cal recordar que la revista en la que treballava Jordi Sebastià ja va guanyar una sèrie de judicis al voltant de les informacions publicades sobre el món ultra valencià i que el propi Sebastià, i algun company més, tingueren protecció policial durant una temporada per les amenaces rebudes per l’entramat ultra.

Per últim, Jordi Sebastià afirmà que “és molt trist que aquesta imputació arribe precisament quan es compleix el vintè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, els assassins del qual tenien i continuen tenint vinculacions amb l’extrema dreta valenciana. I que el mateix partit que m’acusa d’impedir la llibertat d’expressió i incitar l’odi tinga imputats, que en breu seran jutjats en l’Operación Panzer, per tindre armament prohibit a les seues cases i organitzar escamots neonazis”.