Bota al contingut principal

L’ajuntament sufraga les obres, pressupostades en 59.000 euros

Demà dissabte dia 1, el consistori d’Almussafes conclourà els treballs d’execució de la primera fase del projecte de rehabilitació global de l’antic poliesportiu municipal, instal·lació inaugurada a principis de la dècada dels 80. Les obres per a l’adequació de la pista polivalent i de col·locació de noves grades es van iniciar a finals del passat mes de desembre i el seu pressupost d’execució s’ha xifrat en 59.000 euros. Encara que els treballs realitzats han dotat d’una nova imatge part de les infraestructures de la instal·lació poliesportiva, el projecte de reforma és molt més ampli i es va a completar abans de l’estiu amb l’execució d’una segona fase. La inversió, amb càrrec a les arques municipals, d’altres 140.000 euros, dotació econòmica incorporada en els comptes municipals d’enguany, situarà de nou a la dependència esportiva més antiga de la població en un centre de referència en què els veïns podran desenrotllar la pràctica esportiva.

El projecte global de remodelació del poliesportiu municipal d’Almussafes, dissenyat en dos fases d’intervenció i sufragat íntegrament per l’ajuntament amb 199.000 euros de fons propis, estarà completament executat abans de finals d’any. Després de trenta anys d’ús continuat per part del conjunt de la població, el deteriorament de les diferents àrees del complex esportiu era palès i requeria d’una renovació completa i d’acord amb la normativa que actualment regix les infraestructures esportives.

Precisament demà dissabte, l’empresa adjudicatària dels treballs de renovació incorporats en la primera fase donarà per finalitzada una actuació urbanística en què s’ha procedit a la reforma de tota la pista polivalent, amb la instal·lació d’un sòl de resina que assegurarà una millor pràctica de disciplines esportives com el futbol sala i el handbol, així com el tancament metàl·lic perimetral de la mateixa.

Entre les accions preferents en esta primera fase del projecte executat també s’ha inclòs la instal·lació de l’equipament esportiu necessari per als diferents usos de la pista, amb la dotació d’un nou joc de porteries de handbol o futbol sala i d’un joc de dos canastres de bàsquet, ambdós elements fabricats en acer.

Així mateix, en esta primera etapa de les obres, el pressupost d’execució del qual ascendix a 59.000 euros, s’ha procedit a la demolició de la graderia de pedra que compartien la pista poliesportiva i una de les de tenis, per a instal·lar un nou bloc de grades desmuntable que s’ajusta a la legislació vigent en matèria esportiva. En el mateix sentit, s’han adquirit nous mòduls desmuntables per a la pista de frontó.

Segona intervenció urbanística
Entre les principals inversions consignades en el pressupost municipal d’enguany destaca la reforma del poliesportiu, actuació urbanística dotada amb 140.000 euros, un muntant econòmic que donarà viabilitat a la segona fase del projecte de rehabilitació del complex esportiu a l’aire lliure.

La construcció de dos noves pistes de tenis i la instal·lació d’un nou tanca perimetral per a tot el recinte esportiu són part de les actuacions incorporades en la segona i última fase d’intervenció. Així mateix, els amants del pàdel podran practicar esta disciplina esportiva sense eixir del nucli urbà, ja que el poliesportiu els brindarà una pista amb el corresponent equipament. La rehabilitació dels dos frontons de la instal·lació esportiva i la creació d’un nou espai per a l’esport infantil, amb jocs específicament adaptats per als menors, completaran els treballs. “Els veïns en general i també aquells clubs esportius que ho requerisquen podran disfrutar d’un parc esportiu i d’oci gratuït i obert els 365 dies de l’any que complix estrictament amb tots els estàndards de qualitat”, comenta el regidor d’Esports, Carles Grancha.

Conclosa esta última intervenció en la infraestructura esportiva, la localitat d’Almussafes es consagrarà en la comarca com una de les poblacions de referència de qualitat amb major pes des del punt de vista esportiu, a l’aglutinar una gran quantitat d’instal·lacions esportives amb menys de deu anys d’existència, com el pavelló, les pistes de tenis i pàdel, la zona esportiva on s’emplacen els camps de futbol i el nou poliesportiu a l’aire lliure, que junt amb les piscines municipals, propicien la pràctica d’una gran quantitat de disciplines sense eixir de l’entorn del municipi.