Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes celebrat un ple extraordinari per a aprovar unes modificacions de crèdit per tal d’arreglar solsides del riu i nínxols del cementeri, entre altres, que van ser votades en contra pel PP i la regidora no adscrita en el Ple del dilluns 3 de març. També s’ha aprovat el pagament de factures a tres empreses locals per obres en centres educatius i en l’entorn de l’escoleta de la platja. No haver aprovat estes modificacions de crèdit podia tindre com a conseqüència responsabilitats administratives de l’Ajuntament en cas d’accidents inesperats.

La modificació de crèdit s’ha aprovat amb els vots del govern municipal, format per Compromís i PSOE, i el vot en contra del PP. La regidora no adscrita no va manifestar el seu vot. I és que l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, va convocar un ple extraordinari per a aprovar una modificació de crèdit que poguera permetre actuar de forma urgent davant les 3 solsides del riu Vaca (que ja compten amb el permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer), els problemes que presenten els nínxols de la part vella del cementeri municipal, a més del pagament a proveïdors d’obres ja realitzades en l’entorn de l’escoleta de la Sardina i reparacions en edificis educatius, així com actuacions en el mobiliari urbà i senyalització informativa.

Així, la necessitat imperiosa de dur a terme estes actuacions i inversions contingudes en la modificació de crèdit no aprovada pels vots en contra del PP i la regidora no adscrita en la passada sessió plenària del dilluns 3 de març, segons indicava la resolució d’alcaldia en la convocatòria, van motivar que, en exercici de la responsabilitat que li pertoca, es duguera de nou al Ple eixe expedient, atesa l’exigència de no demorar les actuacions que podien donar lloc a responsabilitats de l’Ajuntament en ocasió d’un anormal funcionament dels serveis, com ara accidents inesperats per solsides del riu, mancances en el mobiliari urbà i senyals de trànsit, conseqüències de no reparar nínxols, demora en el pagament de factures reconegudes, etc.

Estos fets exigien de manera urgent que el Ple reconsiderara la seua postura i aprovara les modificacions de crèdit, ja que comptaven amb els informes favorables corresponents i van tindre dictamen favorable en gran part en comissió. Cal matisar que corresponen a competències pròpies municipals totes les despeses que es duen a terme en el marc de la modificació de crèdit que es va presentar al Ple. Abans del Ple extraordinari, també es va convocar la Comissió Municipal Informativa d’Hisenda, a fi que els regidors de la corporació municipal pogueren decidir amb ple coneixement de causa.

En el Ple extraordinari també es va aprovar, amb els vots del govern municipal, habilitar una partida per a adequar les instal·lacions de la Policia Local de Tavernes, ja que el contracte del servei de la grua municipal s’acaba este mes de març. Un altre punt aprovat fou habilitar una partida per a millorar el drenatge d’aigües en la zona de la Goleta.