Bota al contingut principal

Joan Gilabert anuncia com a primera proposta des que és regidor una nova comissió del Consell Econòmic i Social (CES) d’Ontinyent que “pensarà” el futur de la ciutat.

El Regidor d’Hisenda de Compromís destaca l’evolució del consell des d’òrgan “fragmentat i poc actiu” a “espai de consens i treball per a la reactivació econòmica”.

Una nova comissió del Consell Econòmic i Social (CES) d’Ontinyent “pensarà” el futur de la ciutat. La nova comissió anomenada “Pensem Ontinyent”, sentarà les bases del que serà el futur Pla Estratègic de la ciutat, i va ser presentada ahir dijous a la que va ser l’última reunió del CES amb Joan Gilabert com a coordinador, en ser incompatible aquest càrrec amb el de regidor d’Hisenda, raó per la qual serà rellevat per Amparo Boscà.

Gilabert compareixia hui davant els mitjans de comunicació per fer balanç del treball dut a terme al CES des de l’inici de la legislatura, un període al qual aquest consell “ha passat de ser un òrgan fragmentat i poc actiu a un espai de consens i treball per a la reactivació econòmica”. Com a mostres d’aquest treball, el CES repassava ahir Les diferents accions empreses des de 2011, quan l’òrgan va modificar els seus estatuts i reglament, i es van crear les dues comissions de treball inicials: la Comissió de Foment d’Inversions i Innovació Empresarial, i la Comissió de Foment de l’Activitat Econòmica Urbana.

Ja en 2012, el CES va comptar per primera volta amb un pressupost de 90.000 euros, el que va permetre organitzar a través d’estes comissions activitats com el Fòrum Imast (amb 21 empreses participants), un “living-LAB” a la Plaça de la Concepció; una Fira de Tendes al Carrer a la que van participar 28 establiments, les 5 jornades de “Dissabtes Divertits” amb 39 establiments adherits, i la “I Fira de Tapes i Rock” amb 15 establiments. Totes estes activitats es van reprendre en 2013, afegint-se també la iniciativa “Ontinyent al Carrer”, la “Ruta Literària” i una campanya de Nadal gràcies a l’ampliació del pressupost del CES a 129.630 euros (110.000 pressupostats inicialment, 15.000 procedents del superàvit i 4.630 de quotes per la participació a fires).

Ja de cara a 2014, el pressupost inicial del CES per a enguany serà el mateix, 110.000 euros, que es repartiran en 60.000 per a la Comissió de Foment de l’Activitat Econòmica Urbana; 44.000 per a la Comissió Innovació, i 6.000 per a la nova comissió “Pensem Ontinyent”. Aquesta tercera comissió, explicava Gilabert, “plantejarà l’organització de trobades ciutadanes per Pensar l’Ontinyent del futur, amb la particiació d’experts, aportant informes de la situació actual i obtenint conclusions d’objectius a emprendre per construir la ciutat que volem”.

En estes trobades ciutadanes es tractarà d’involucrar no sols als membres del CES, sinó també a altres entitats i sobretot a persones individuals. El Regidor d’Hisenda destacava l’ambient de satisfacció generalitzada transmès pels membres del CES, així com el seu recolzament a les mesures preses per l’Ajuntament per afavorir la promoció econòmica.