Bota al contingut principal

L’alcalde, Albert Girona, i la regidora d’Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, han presidit l’acte de reconeixement públic als nous emprenedors que han inaugurat els seus negocis durant el passat any 2013 i que s’han beneficiat de la línia d’ajudes a la promoció del treball autònom, integrades en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació impulsat pel consistori d’Almussafes. El programa d’ocupació d’enguany també incorpora estes subvencions l’objecte del qual radica a estimular la generació de nous llocs de treball per mitjà de la creació d’empreses i la promoció del treball autònom.

Els nous emprenedors d’Almussafes s’han donat cita a les 13 hores del dimecres dia 17, en un acte de reconeixement públic celebrat en el saló de plens de la Casa Consistorial.

La línia d’ajudes a emprenedors, emmarcades en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació de l’any 2013, ha possibilitat que un total de 12 nous empresaris s’hagen beneficiat d’una aportació econòmica de 205,38 euros mensuals per sol·licitant fins a un màxim de 2.000 euros. Les noves pimes generades en la localitat comprenen sectors empresarials tan variats com l’estètica, la construcció i la reparació de motors, la perruqueria, la decoració i el disseny d’interiors, la venda ambulant o l’especialització veterinària.

Durant a l’acte, que també ha comptat amb la presència de la presidenta d’AECAL (Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes), Mª Dolores Duart, i de la presidenta d’ADA (Associació de Desocupats Actius), Susana Martínez, els gerents de les noves pimes locals han manifestat la seua satisfacció per haver rebut estes ajudes municipals, dirigides a subvencionar els gastos corrents dels establiments comercials. De fet, tal com es regula en les bases reguladores del programa, la subvenció concedida es podia destinar a finançar els gastos de la Seguretat Social, o gastos corrents variats com el lloguer del local comercial, el consum de llum, aigua o telèfon i inclús l’assessoria, per la quantitat equivalent a un percentatge de la quota mínima d’autònoms d’aquelles persones emprenedores del municipi d’Almussafes donades d’alta en el Règim Especial de Treballadors autònoms (REPTA) o Règim General, en el cas d’economia social.

El programa de suport als emprenedors de la localitat també incloïa la informació i assessorament en matèria de formació i orientació necessàries per a l’inici de l’activitat empresarial per part de l’Agència de Desenrotllament Local del consistori municipal.

Entre els requisits que havien de complir els destinataris de la subvenció destacava la necessitat estar empadronats en la localitat un mínim d’un any i el seu manteniment en el règim especial de treballadors autònoms durant un mínim de 6 mesos.

La màxima autoritat municipal ha incidit en el fet que este programa de foment de l’autoocupació, en el que l’ajuntament hi ha invertit 25.000 euros durant el passat any 2013, pretén dinamitzar la xicoteta i mitjana empresa i el comerç tradicional, donant-li un suport públic precisament en un període com l’actual en el que ens trobem immersos davant d’un bucle econòmic en què les dificultats per a integrar-se en el mercat de treball són majors.

Girona ha aprofitat també per a destacar l’inici, des de fa mig any aproximadament, de una reactivació de l’activitat comercial en el nucli urbà, com un reflex latent del bon funcionament de la factoria Ford i del parc de proveïdors. “Sens dubte l’increment de les contractacions dels veïns de la localitat en el polígon es traduïx en un major poder adquisitiu dels mateixos”, ha comentat.

El nou pla de foment de l’ocupació de l’any 2014, recentment aprovat, també incorpora estes subvencions a emprenedors.