Bota al contingut principal

El Regidor de Sostenibilitat Fran Quesada de Compromís, destaca els múltiples beneficis d’una iniciativa que compta amb un ampli suport social.

El Col·legi Rafael Juan Vidal posa en marxa amb la col·laboració de l’Ajuntament una via d’accés preferent a l’escola per als xiquets i xiquetes.

Fer una ciutat “a la mida i des de la mirada dels menuts”. Amb aquest objectiu, i per tal que els xiquets i xiquetes vagen a l’escola a peu i sense l’acompanyament dels adults, el Col·legi Públic Rafael Juan Vidal d’Ontinyent ha posat hui en marxa el projecte “Camins Escolars Segurs”, al qual el centre ha estat treballant als últims anys i amb el que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent.

“Camins Escolars Segurs” és un projecte al que s’han sumat també les comunitats educatives d’altres centres per tal de definir una sèrie de vies i xarxes d’accés preferent a les escoles, escollides entre aquells recorreguts més utilitzats per l’alumnat, on s’assegure una alta seguretat i confortabilitat als vianants. El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, destacava que “es tracta d’un projecte amb múltiples beneficis, tant des de l’aspecte mediambiental, com des de l’augment de la qualitat de vida, l’autonomia personal, la millora de l’estat físic, la recuperació de la ciutat per als vianants, la pacificació del trànsit, l’augment de la seguretat dels vianants i sobretot amb una forma component pedagògica, per als menuts i per als majors”.

Des del Col·legi Rafael Juan Vidal, el secretari del centre i coordinador del projecte, Joan Mira, explicava que “des que vam encetar la idea en 2008 l’hem treballada en moltes activitats amb els alumnes, des de perspectives molt diverses, i en un treball conjunt que ara veu la llum implicant a tota la comunitat escolar, pares, mares, alumnes, mestres, i amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Ontinyent, que entre altres coses ha ampliat les voreres d’alguns vials”. Les rutes han estat senyalitzades i es compta amb la col·laboració dels comerços del barri, que disposen d’un adhesiu identificatiu, i que en el cas que els menors tinguen algun problema, es prestaran a donar-los ajuda.

A més de amb Fran Quesada, l’acte de d’inauguració dels “Camins Escolars Segurs” al Col·legi Rafael Juan Vidal reunia a la Plaça del Rector Lluis Espí als regidors d’Obres (Manuel Cuesta) i Educació (Pepe Pla), que, juntament amb el regidor de Seguretat José Mª Hoyos, també han col·laborat al projecte. El regidor de Sostenibilitat els agraïa a tots ells la seua implicació, i destacava especialment “la dedicació i treball en benefici de tots” de l’equip directiu del CEIP Rafael Juan Vidal i a l’AMPA del centre “que han aportat el millor d’ells per fer realitat el projecte”.

Quesada recordava que esta mesura de mobilitat sostenible s’emmarca al conjunt d’actuacions de recuperació dels espais públics que s’estan potenciant des de la seua regidoria, que inclouen també mesures com la creació del parc perimetral de Benarrai, la creació de l’ordenança de Mobilitat Sostenible que es publicarà en breu o la propera creació d’una línia de subvencions de kits elèctrics per a les bicicletes. El regidor recordava igualment que el projecte més votat tant a la iniciativa #OntinyentParticipa com al Consell Local de Medi Ambient ha estat la realització d’uns camins escolars més segurs a l’IES l’Estació, “el que demostra que les coses s’estan fent bé i la idea està calant en la ciutadania”, destacava.