Bota al contingut principal

La idea, nascuda a Compromís per Ontinyent, està començant a mostrar els seus fruits.

L’Ajuntament eximeix a 20 empreses del pagament de 10.000 euros en llicències d’obertura per potenciar l’activitat comercial.

El Govern d’Ontinyent destaca que haver sanejat la comptabilitat municipal “es allò que permet prendre accions per afavorir l’economia de les persones”.

Afavorir la rehabilitació de vivendes i l’activitat d’empreses vinculades a la construcció. Amb aquest objectiu l’Ajuntament d’Ontinyent va bonificar al 95% l’impost de construccions a un total de 341 obres en 2013, dins del paquet de mesures contemplades pel Govern d’Ontinyent per incentivar l’activitat econòmica a través de les ordenances fiscals. Aquesta mesura suposa una ampliació de la bonificació del pagament a obres menors contemplada a la revisió d’ordenances de 2012, que a l’últim exercici es va estendre a totes les obres, tant majors com menors, sempre que no passen de 30.000 euros.

En concret, de les 452 llicències tramitades en 2013, un total de 341 han obtingut esta bonificació, l’aplicació de la qual ha suposat a l’Ajuntament deixar d’ingressar 40.456,68 euros. Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que haver sanejat la comptabilitat municipal “és allò que permet aprofundir en accions com aquestes, assumint l’Ajuntament una minva als seus ingressos per tal d’afavorir de manera directa l’economia de les persones”, apunten.

En esta línia està també l’excempció total contemplada a les ordenances fiscals del pagament de la llicència d’obertura de nous establiments, que ha bonificat un total de 20 empreses que han iniciat activitat comercial als carrers Gomis (5), Maians (7), la Plaça de Sant Domingo (5) i el Centre Comercial el Teler (3). Esta excempció ha suposat en aquest cas a l’Ajuntament deixar d’ingressar un total de 9.994 euros.

Cal recordar que el Govern d’Ontinyent va aprovar el passat mes d’octubre la modificació d’un total de 9 ordenances, que s’afegiren a les revisions que es van realitzar en 8 ordenances en 2012 i les 17 que es modificaren en 2011, continuant en la línia encetada per anar millorant-les progressivament.

Des el Govern d’Ontinyent s’ha qualificat de “francament bones” les dades al voltant de l’aplicació d’estos incentius a través de les ordenances fiscals: “estem donant vida als professionals que puguen fer obres, facilitem que les famílies i les empreses es decidisquen a invertir, i actuem directament sobre l’activitat econòmica al poble. I tot es gràcies ha haver assolit la quadratura del cercle econòmic: hem aconseguit reduir el deute, augmentat la inversió malgrat congelar els impostos i hem destinat més diners que mai a què ningú no es quede en el camí, i tot enmig de la gran recessió”, destaquen.