Bota al contingut principal

La iniciativa pretén obrir les portes a futures contractacions per a les formacions. Per això, la guia serà distribuïda entre productores, distribuïdores i administracions i tindrà també el seu propi espai en el web municipal

El regidor de Joventut, Xavi Ochando, ha presentat junt al president de l’Associació de Grups Musicals de Vila-real, Cristian Pardo, la Guia de Grups Locals. Un iniciativa materialitzada en un fitxer en el qual consten totes les dades, no solament tècniques sinó també de contractació, de cada formació musical “amb l’objectiu d’ajudar a promocionar als joves artistes i, principalment, a fomentar la seua contractació”, segons ha indicat l’edil de Joventut.

De moment, la nova Guia de Grups Locals de Vila-real exhibeix el treball de vuit grups locals: Mugen Zero, Speed Bulled, Black Shuck, Impass, Seasons, Tirant lo Rock, Ninety Milion Merits i Doctor Seco, “encara que la llista s’anirà ampliant perquè en tractar-se d’un fitxer amb un format enciclopèdic d’anelles es poden incorporar fàcilment els nous grups que vagen apareixent i també modificar i actualitzar les informacions de cada formació”, ha detallat Ochando. En total s’han creat 1.200 fitxes distribuïdes en 300 fitxers que es faran arribar a productores, representants i administracions municipals i supramunicipals. A més i, “amb la intenció de poder arribar al major nombre de gent”, la guia també es podrà trobar en format electrònic en la pàgina web de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vila-real.

El fitxer brinda les dades referents a la discografia, el gènere i estil, el bakline i sobretot “facilita difentes vies de contacte dels professionals per a la seua possible contractació”, ha especificat Cristian Pardo.

“A través d’aquesta iniciativa els joves artistes poden establir relacions comercials amb diferents empreses i administracions i, per tant, aconseguir una remuneració econòmica del seu treball” ha indicat l’edil qui afig que, en aquest cas, l’ocupació “no solament implica als integrants de cada grup sinó també a les persones que han realitzat la guia, representants, impremtes que duen a terme la cartelleria, empreses d’equip de so, tècnics i personal que sonoriza així com locals d’oci i personal contractat per a les actuacions. “En definitiva, amb aquesta primera edició de la guia, estem generant la possibilitat de negoci i ocupació per a un centenar de persones”, ha destacat el regidor.

“Es tracta d’una activitat generadora d’ocupació que obri la possibilitat de donar treball als joves artistes emprenedors que disfruten amb el que estan fent”, ha afirmat el responsable de Joventut qui considera que “per aquesta raó, la inversió realitzada per la regidoria en aquesta guia és molt raonable tenint en compte l’impacte que va a tenir en la promoció dels grups de música joves de la ciutat”, ha conclòs Ochando.