Bota al contingut principal

L´Ajuntament d´Albaida ha volgut publicar les xifres aconseguides en relació amb el pla d´estalvi energètic que es va voler portar a terme com a conseqüencia de les mesures de xoc per a l´estalvi adoptades des del 2012.

L´estudi de consum elèctric que es va realitzar des del departament de medi ambient, avaluava la utilització i el consum dels quasi 1.100 fanals i punts d’il·luminació del poble, i va determinar mesures d´estalvi com ara l´aposta per mecanismes de baix consum –leds- i apagada de llums, per estalviar en energia.

L´esmentat pla impulsat pel consistori per eliminar i reduir costos superflus, ha estat donant bons resultats. La substitució de les bombetes tradicionals per leds –bombetes de baix consum- ha suposat un estalvi energètic, a més de resultar una mesura sostenible, ja que al mateix temps estem reduint les emissions de CO2 al terme municipal. Mostra d´açò és, que hem passat de pagar 255 mil euros l´any 2012 als 193 mil euros de l´any 2013. Hem reduït la factura eléctrica en un 25%. Cal recordar que l’equip de Govern porta temps treballant en el pla d’estalvi energètic i lumínic. Un estalvi que està contribuint al desenvolupament sostenible, millorant l´aire que respirem, al temps que aconseguim un estalvi per a les arques municipals.

És per això que continuem treballant en la substitució de l´enllumenament del carrer. Els treballs d´instal-lació de leds ve realitzant-se des de fa mesos i aquestes es van poder adquirir gràcies a una subvenció de 240 mil euros de la Diputació de València.

D´altra banda, buscant oferir el millor servei per al ciutadà, s´han il·luminat algunes zones que quedaven totalment fosques, com ara els abocadors de l´Escorxador, el del Polígon del Pla del Conde o la part posterior del C/ Benicadell. Des del Consistori continuem treballant en la substitució de l´enllumenament de la població per fases.

En aquest sentit, l’Alcalde demana comprensió als veïns del poble, ja que els darrers temps s´han apagat llums en determinades àrees de la població. Aquesta ha estat una més de les mesures de xoc d´estalvi, que finalitzarà en el moment que estiguen tots els leds instal·lats.

L´actual executiu de l´Ajuntament ha aconseguit reduir la despesa d´il·luminació. Per aquest motiu, l´equip de govern realitzarà el proper dilluns dia 24 de març a les 12h a l´Ajuntament, una roda de premsa on es donaran a conèixer, esta i altres xifres positives, de l´any 2013.