Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Burjassot ha aprovat en el ple ordinari del mes de març, amb els vots a favor de l’Equip de Govern i en contra del PP, la moció presentada per Compromís en la qual s’insta a la Conselleria d’Educació a rebutjar la resolució de 14 de febrer de 2014, de la pròpia Conselleria, en la qual es modifica “el catàleg d’unitats, els llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes de determinats centres docents públics d’Educació Infantil, Primària, Infantil i Primària i Educació Especial de titularitat de la Generalitat”.

Tal com es desprèn del text aprovat pel ple, “l’Ajuntament insta al Consell a renovar les negociacions amb els sindicats i representants de tots els sectors de la comunitat educativa per a arribar al consens necessari per a establir noves condicions de l’ajust escolar per al curs 2014-15”.

Amb l’aprovació de la citada resolució per part de la Conselleria d’Educació, i segons l’ajust escolar definitiu, “s’han creat sis unitats d’infantil, 112 de primària i cinc d’educació especial però s’han suprimit 152 d’infantil, 69 de primària, tres d’ESO i cinc d’educació especial”.

Aquest ajust “ha demostrat l’impacte negatiu que ha tingut el districte únic en l’escola pública, ja que hi ha centres que perdran unitats encara que tinguen demanda perquè centres d’altres barris més llunyans han perdut matrícula. Açò demostra que la pretesa llibertat d’elecció de centres per part dels pares i mares és falsa i no s’aplica per als centres públics, on s’estan retallant unitats, encara que tinguen demanda”. A més, enguany “la Conselleria està desmantellant els centres que tenen barracons, no amb la construcció de nous centres educatius sinó eliminant unitats o directament els centres sencers”.

Al mateix temps, “l’ajust és un atac històric a l’educació en valencià ja que 155 unitats estan afectades per al curs que ve”.