Bota al contingut principal

L’ajuntament de la Font de la Figuera ha tancat l’any 2013 amb un resultat pressupostari positiu. Així ho demostra l’informe d’intervenció, el qual detalla que, una vegada confeccionada la liquidació del pressupost d’aquesta entitat corresponent a l’exercici de l’any 2013, s’ha aconseguit arribar a la xifra de 117.998.52 euros a favor de l’ajuntament.

A més , cal tenir en compte que l’ajuntament de la Font de la Figuera, ara mateix , és un creditor de la Generalitat, ja que aquesta deu a l’ajuntament, a més dels 204.047.91 euros del Pla d’Ajust de l’any 2012 (corresponent a l’Enoturisme del 2011, subvencionat per la Generalitat al 100 % i no pagat), la quantitat que supera els 100.000 euros d’altres programes o els plans d’ocupació de la Generalitat que ja va avançar en el seu moment l’ajuntament.

El regidor de Promoció Econòmica, Vicent Muñoz, ha manifestat: “reduir despeses menys necessàries està entre els nostres objectius. Aquestes dades demostren que sempre hem tingut molt present la importància d’estalviar. D’aquesta manera, des del consistori, continuem la nostra tasca d’ajustar el pressupost al màxim però sense deixar de prestar, i intentant augmentar, els serveis a la ciutadania”.

Seguint la mateixa línia de les declaracions de Muñoz, la gestió duta a terme per l’ajuntament de la Font demostra que és possible “estrènyer-se el cinturó” i distribuir, a la vegada, els recursos del consistori, a favor, per exemple, de la creació d’ocupació.

“No és possible que en uns moments tan complexos com els que vivim hàgem de ser els ajuntaments els que fem de creditors de la Generalitat i al mateix temps se’ns redueixen competències o serveis, quan estem fent la nostra feina com cal. Si no s’estimula l’economia i es continua prioritzant el pagament als bancs, la situació serà molt més complexa a molt curt termini. Si baixen els sous, si augmenta l’atur i si les institucions públiques no treballem, en la mesura de les nostres possibilitats, per intentar capgirar les dades… com podem pensar que les coses milloraran? Quin pla tenen el Govern Central i Autonòmic per treure’ns d’aquesta?”, ha conclòs Muñoz.