Bota al contingut principal

La Font de la Figuera es prepara per inaugurar el primer espai a la població dedicat en exclusiva als més joves. L’Espai Jove ha estat el gran repte de la regidoria de joventut i pretén “complir una necessitat amb les i els joves per la manca d’espais lúdic”, segons el regidor de joventut, Vicent Muñoz. “Si en els anys 80 es va inaugurar “La Llar del Jubilat”, ja era hora que els tocara als més joves, sense més alternatives d’oci ni de punt de trobada”.

Aquest lloc de reunió, com a punt de trobada i realització d’activitats, està dirigit a les i els joves d’entre 12 i 17 anys, s’inaugurarà demà divendres a la vesprada i estarà disponible al mateix C.S. Polivalent.

Aquest projecte pretén cobrir les demandes dels més joves que, a dia de hui, no disposen de cap espai públic (ni privat) dedicat en exclusiva per a ells.

“Hi ha molts sectors poblacionals com els jubilats, les mestresses de casa i algunes associacions locals que disposen de locals destinats a tractar els seus assumptes i realitzar les seues activitats. Els i les adolescents són el sector poblacional tradicionalment més oblidat i volem donar resposta a les seues demandes perquè no disposen de cap punt de trobada i oci”, manifesta Muñoz. “Els ho devíem, ho vam prometre i ho hem complit”.

L’Espai Jove comptarà amb una zona de jocs amb futbolí, videojocs i karaoke, entre molts altres equipaments que garantiran l’oci i entreteniment i una altra zona de reunió perquè puguen acudir a sopar els dissabtes i passar la vesprada-nit. Des de la regidoria de Joventut, se’ls ha volgut fer partícips per tal de configurar un espai “adaptat a les seues necessitats i demandes”, però emmarcat en un pressupost ajustat, que elles i ells mateixos van escollir en les successives reunions que s’han celebrat.
Després de la jornada de portes obertes de divendres, podran inscriure’s amb un cost simbòlic anual que pretén fer-los responsables de l’ús i manteniment del mateix .

Se’ls farà un carnet que servirà també com a descompte per a altres activitats que es puguen anar programant a l’Espai Jove.

L’espai comptarà, a més d’una persona responsable del control i programació de les activitats, amb video vigilància per vetllar per la seguretat tant del local com de les i els assistents. “Així, a la vegada que ampliem servei a la ciutadania, especialment a la franja d’edat més oblidada de tots els temps, contribuïm a millorar les instal·lacions de l’edifici”.

“Els ho devem. No podem permetre que la joventut, i sobretot, les i els adolescents, continuen quedant oblidats. Era una promesa i ara és ja una realitat “ha volgut remarcar Muñoz, regidor de Joventut, “si en el seu temps va ser històric que les i els jubilats disposaren d’un espai de lleure i punt de trobada, també ho és aquest moment per als que encara són menors d’edat i necessiten d’un major suport per part de l’ajuntament, la seua administració més propera”.

Des de l’Ajuntament han volgut assenyalar que la disposició de l’espai és temporal i que es continuarà treballant buscant un emplaçament més ampli per dedicar-lo a aquesta finalitat.