Bota al contingut principal

La Sala Polivalent del Centre Cultural Tívoli va albergar (3-04-2014), la cerimònia d’entrega dels Premis Vicent Andrés Estellés atorgats, des de l’any 1993, per l’Ajuntament de Burjassot i l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, com a homenatge i mostra de reconeixement al seu poeta més universal

L’ambientació musical, amb un curat repertori a càrrec del Grup de Cambra de l’Agrupació Musical Los Silos, la il·luminació i la decoració de la sala amb bodegons a partir de productes de l’horta, van crear un acollidor ambient en què es va desenvolupar una cerimònia a la qual van assistir els representants de l’Equip de Govern, autoritats municipals, diputats de l’àmbit nacional i autonòmic, alcaldes i regidors d’altres municipis, així com una nombrosa representació de l’associacionisme local.

En la vetlada, s’entregava el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia 2013, dotat amb 9.000 euros, corresponent a la seua catorzena edició. Per la seua banda, en aquesta edició, el seté Premi de Narrativa Científica de la Universitat de València- Estudi General fou declarat desert. Així mateix, es va anunciar la celebració del certamen de 2014, amb la presentació de les Bases del XV Premis VAE de Poesia i del VIII Premis VAE de Narrativa Científica de la UV- Estudi General.

Després de les paraules de Maria Viu, que va assistir com a representant d’Edicions Bromera, editorial valenciana encarregada de publicar l’obra guanyadora i de Pilar Campins, Vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, que va assistir en nom del rector de la UV, Esteban Morcillo, va arribar el moment més esperat de la vetlada. L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, va fer entrega de la “sitja” commemorativa al guanyador del Premi de Poesia, Jaume Pérez Montaner. L’alacantí, nascut a L’Alfàs del Pi en 1938, poeta, assagista i gran coneixedor i estudiós de Vicent Andrés Estellés, s’ha alçat com a guanyador amb el seu poemari presentat al certamen, La casa buida.

En la segona part de la cerimònia, es va presentar la bodega, procedent de Muro, “Celler de la Muntanya”, la qual ha etiquetat un dels seus vins, “Minifundi”, amb uns versos de Vicent Andrés Estellés. El seu artífex, Joan Cascant, va explicar als presents la filosofia de treball d’aquestes microvinyes, la qual es va completar amb la intervenció del poeta Joan Jordà, que va recitar la totalitat del poema “El vi”, del Llibre de Meravelles, de Vicent Andrés Estellés.
Les Bases per al certamen de 2014 contemplen que el període de presentació d’originals estarà obert des del mateix dia de la cerimònia i fins a l’1 de setembre del 2014. El veredicte del Jurat s’emetrà durant la primera quinzena del mes de desembre del 2014. Les bases es poden consultar en www.burjassot.org i en www.valencia.edu/cdciencia.

La cerimònia en què Burjassot va rendir homenatge al seu poeta va acabar amb un refrigeri en què els assistents van poder provar el vi amb sabor estellesià i unes coques valencianes, elaborades des del Taller de Cuina de l’IMCJB.