Bota al contingut principal

El dia 23 d’abril se celebra a tot el món el Dia Internacional del Llibre, una celebració en la qual l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot es bolca amb l’objectiu de fomentar la lectura en tot el municipi programant activitats gratuïtes per a tots els públics

Les activitats no solament van a tenir lloc el mateix dia 23 sinó que van a desenvolupar-se a Burjassot al llarg de tot el mes: animacions lectores, presentació de llibres, xarrades sobre l’ús de App literàries o dels i-books o cuentacuentos per a tots, es van a donar cita en el municipi del 2 al 25 d’abril

La Biblioteca Infantil acollirà el 2 d’abril el primer Taller d’Animació Lectora a les 18h que donarà l’oportunitat als usuaris d’aquest servei municipal de fabricar un mini-llibre. Un dia més tard, el 3 d’abril, a partir de les 17:30h, la Plaça de la Casa de Cultura acollirà el Mercat de la Barata, en el qual tots els ciutadans de Burjassot tenen l’oportunitat de canviar els llibres que ja s’han llegit per nous exemplars que encara no hagen tingut l’oportunitat de llegir. El Mercat de la Barata, que estarà fins a les 20h, també estarà els dies 8, 14 i 22 d’abril.

El primer dels contacontes del Mes del Llibre, De tot un poc, arribarà el divendres 4 d’abril a les 18h al Saló d’Actes de la Casa de Cultura; un contacontes en el qual s’uniran dibuixos i texts a través d’un intèrpret sota el kamishibai, la tècnica que des de fa segles s’utilitza a Japó per a explicar els contes, i que ajuda a aconseguir un efecte màgic i de concentració entorn de la narració dels propis contes.

El dimecres 9 d’abril els contes italians seran els protagonistes de la mà de Elisabetta Fabbian, estudiant italiana que està desenvolupant el seu projecte de Voluntariat Europeu en el IMCJB. Serà a les 18h en la Biblioteca Infantil. Una hora més tard, a les 19h, el Saló d’Actes de la Casa de Cultura acollirà, de la mà d’Álex Vivó, la presentació de Futbol de taula.

Alfonso Morata Suay amb el seu llibre Vosaltres serà el protagonista de la vesprada del 10 d’abril en la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. A les 19h Alfonso presentarà aquesta publicació en la qual narra les vides d’anònims personatges el rerefons dels quals és la inestable realitat de l’Espanya de finals del segle XIX i intervinguts del XX. Un realitat que s’aproxima, en no pocs passatges, geogràfica, política i socialment al municipi de Burjassot ja que la família materna de l’autor és burjassotense.

La segona de les presentacions literàries del Mes del Llibre serà l’11 d’abril a les 19h en la Biblioteca Infantil. Teresa Broseta i Toni Cap presentaran el seu llibre El gall despistat, en el qual expliquen la història del gall Quimet, el més atractiu i, alhora, despistat de la granja que canta quan ix el sol…un divertit llibre que, de segur agrada als més xicotets de la Biblioteca Infantil.

Les noves tecnologies estan sent molt importants també en el món de la literatura i, per aquest motiu, des del IMCJB s’han programat en el Mes del Llibre dues xarrades per a mantenir informats als ciutadans de les noves aplicacions literàries per a tablets o de com traure-li partit als llibres electrònics. Impartides per Jose Roselló, les xarres-taller tindran lloc el 15 d’abril, la vinculada als i-books, i el 22 d’abril, en el cas de la relacionada amb les apps. En tots dos casos es desenvoluparan en l’Aula de Noves Tecnologies de la Casa de Cultura a les 18:30h.

El 16 d’abril tornaran a la Biblioteca Infantil els tallers d’animació lectora amb El Bestiari a les 18h, en ell, tots els xiquets que participen posaran a funcionar la seua imaginació ja que, a través de dues fitxes d’animals que hauran de traure a l’atzar, crearan el nom d’un nou animal i s’hauran d’imaginar com podria ser i dibuixar-ho perquè la resta dels xiquets coneguen la seua creació.

Dos cuentacuentos tancaran la programació del Mes del Llibre de Burjassot: el Dia del Llibre, el 23 d’abril, a les 18h en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura, el Gran Jordiet posarà en escena El Misteri dels gallines ponedores on explicarà com és el seu poble, com són les dones i homes que en ell habiten, com és el dia a dia en la seua petita vila, en la qual encara es treballa en el camp i en el qual el poeta Vicent converteix les paraules en màgia i fa que a les gallines els ocórrega alguna cosa misteriós. I, el dia 25 d’abril Patricia Gálvez realitzarà un cuentacuentos de Llengua de Signes, a les 18h en la Biblioteca Infantil.

A més de desenvolupar totes aquestes activitats gratuïtes, els més xicotets de la casa tindran l’oportunitat de visitar la Biblioteca Infantil també al matí ja que, en les seues vacances de Pasqua, del 22 a 25 d’abril, aquest espai municipal obrirà de 10 a 13:30h i de 17 a 20h.