Bota al contingut principal

L’ajuntament de la Font de la Figuera segueix en la seua lluita per dotar les veïnes i veïns d’un servei digne de transport i comunicació amb la resta de poblacions. I perquè, per fi, siga efectiu, l’ajuntament acaba d’aprovar en la sessió plenària impulsar un Pla de Mobilitat Intermodal.

Les propostes inicials que es plantegen per solucionar els problemes de mobilitat a la Font de la Figuera, passen per la finalització de l’autovia que passa pel terme municipal sense demorar-la més, la reducció exagerada de preus en el servei d’autobús que connecta la Font amb Xàtiva, la connexió amb les estacions de trens actuals de Moixent i Villena, així com la reobertura de l’estació de tren a la localitat.

“La diferència de preu del bitllet d’anada i tornada des de la Font de la Figuera a Xàtiva és tan abusiva que resulta insultant per als habitants de la Font que cada paguen un 46% més que els de la localitat veïna”, explica el portaveu de l’Ajuntament, Vicent Muñoz. Es paguen 3,70 € des de la Font i 1,95 € des de Moixent (que sí que té servei de Rodalies).

Des de l’Ajuntament s’ha intentat entaular converses amb l’empresa adjudicatària (“Chambitos” SL), i després de diverses evasives va amenaçar  amb pujar el bitllet a 3’90 € (just el doble que un bitllet des de Moixent), de manera que des del ajuntament ja es realitzen accions per modificar la normativa i impedir que aquesta acció puga realitzar-se.

“No només patim la discriminació perquè la línia C-2 no acaba o comença en el primer poble valencià, sinó que a més, un usuari habitual de la línia d’autobús, que viatge a Xàtiva amb una regularitat setmanal ha de desemborsar gairebé el doble que un veí d’una localitat veïna” remarca el portaveu.

Tal com ha manifestat també el portaveu de l’ajuntament, “les i els veïns de la Font de la Figuera portem anys patint unes connexions deficitàries en matèria de transport públic que passen per unes tarifes abusives pel que fa al servei d’autobusos que, sumades a la necessitat d’una estació de tren, no fan més que alentir el progrés econòmic i social de la població”.

La moció, plantejada inicialment pel grup municipal Compromís, es va plantejar perquè fos subscrita pels portaveus de tots els grups, i de forma unànime, va rebre en el ple del passat dimecres 2 d’abril el suport de la resta de grups unicipals sent aprovada per unanimitat. Una cosa que Muñoz agraeix perquè “en pro de l’impuls de la comunicació de la Font de la Figuera amb els pobles del voltant, el suport de la resta de partits polítics i de tots els membres de la corporació , signifiquen un avanç plausible pels drets la població en matèria de transport que demana des de fa anys, “comença ara el treball ardu d’entaular juntament amb la Generalitat i la Diputació, així com amb el Ministeri de Foment, l’impuls real i necessari de la Font de la Figuera”.

Dins del Pla de Mobilitat Intermodal es planteja també la connexió amb l’estació de Villena, a través de taxi com ja es fa amb la de Moixent, per facilitar el desplaçament a les i els estudiants que viatgen cada setmana a la Alacant per estudiar.