Bota al contingut principal

Coincidint amb la finalització de la setmana escolar dels alumnes d’Almussafes, a les 17 hores del divendres dia 11, l’alcalde, Albert Girona, ha inaugurat el nou joc múltiple de la zona verda on s’emplaça la Casa Consistorial. Un castell medieval ha substituït a l’antic conjunt lúdic infantil amb el que els xicotets de la localitat s’han divertit durant els últims 15 anys. En estos moments els xiquets ja disfruten del nou disseny, que ha sufragat el consistori municipal amb fons propis i el pressupost del qual ha ascendit a 62.000 euros. Durant el present any, l’ajuntament durà a terme altres inversions, englobades així mateix en el Pla Municipal de Millora Integral dels parcs i Jardins de la localitat, en altres zones verdes de la població.

Entre les actuacions integrades en el Pla Municipal de Millora Integral dels parcs i Jardins que s’està duent a terme per part del consistori d’Almussafes s’emmarca el reemplaçament d’aquells jocs d’oci que, després d’anys d’ús i gaudiment per part del públic infantil, es trobaven en un estat de deteriorament i, per tant, ja no complien amb les condicions de seguretat més idònies.

Precisament, esta mateixa vesprada s’ha procedit a l’obertura oficial del nou joc múltiple que s’ha instal·lat en el parc Central per a substituir al conjunt lúdic anterior, en el que els xiquets i xiquetes de la localitat han passat part del seu temps d’oci durant els últims 15 anys. La regidora d’Urbanisme, Mª Carmen Santos Juanes, el regidor d’Obres i Servicis, Jesús Salesa, i altres edils del consistori municipal han assistit a l’acte.

L’ajuntament ha triat l’hora d’eixida del centre educatiu Almassaf, ubicat als voltants de la zona lúdica, per a inaugurar el castell medieval, dotat d’una gran plataforma-torrassa, passarel·les, passadissos tubulars i ponts llevadissos, entre altres elements.

Més de 400 xicotets, entre els 3 i els 11 anys d’edat, aproximadament, han invadit en uns pocs minuts la nou engrunsadora, així com les taules, bancs i balancins de jocs, que també s’han adquirit en este projecte i que complementen l’espai d’oci.

En tan sols dos setmanes, el consistori municipal ha completat els treballs de substitució de l’anterior element múltiple i d’instal·lació del nou joc infantil, una actuació urbanística que ha suposat una inversió d’aproximadament 62.000 euros sufragats amb fons propis.

A més de la renovació total d’esta zona lúdica, des de finals del passat any l’Ajuntament d’Almusssafes ha executat altres accions en les diferents zones verdes de la localitat, que han consistit en la substitució de papereres, la plantació de noves espècies arbòries i la rehabilitació de bancs i altres elements decoratius.

Multiespai esportiu per al Pontet

En els pròxims mesos, el consistori municipal intervindrà en el parc del Pontet, ubicat enfront de l’altre centre educatiu d’infantil i primària de la població. En esta zona verda s’instal·larà el segon multiespai esportiu d’exterior d’Almussafes, atés que el primer es va inaugurar al Gener del 2008 en el parc de Les Eres i durant els seus sis anys de funcionament ha tingut una gran acollida entre els veïns.

El nou equipament esportiu, que mantindrà unes dimensions de 17 x 8,5 metres, permetrà la pràctica d’esports com el futbol, l’hoquei, el bàsquet, el voleibol, el mini-tenis i el bàdminton per part de xiquets i adults. El recinte esportiu, la compra i instal·lació del qual suposarà un cost aproximat de 60.000 euros, estarà rodejat de tanques de fusta homologades i xarxes de protecció.

Remodelació del parc del Sagrari

L’ajuntament també destinarà un muntant econòmic de 80.000 euros a la reforma del parc del Sagrari, ja que actuarà en la zona lúdica infantil, que serà objecte d’una reforma integral, a més de substituir-se les baranes de protecció de l’estany de la zona verda, uns dels principals senyals d’identitat d’este jardí. La reparació d’unes quantes zones de paviment completarà la inversió prevista per a enguany 2014, ja que en el 2015 està projectat que esta zona verda també dispose d’un multiespai esportiu a l’aire lliure, el tercer per a Almussafes.