Bota al contingut principal

Una vintena de cans i els seus amos estrenen les instal•lacions en el seu primer dia d’obertura

A les 12 del migdia de dissabte passat dia 12, el consistori d’Almussafes va obrir les portes de la primera de les sis zones destinades a la solta, escampament i joc de gossos en el nucli urbà. L’ajuntament ha treballat durant els últims sis mesos en el desenrotllament d’este projecte, en el que també ha col·laborat l’associació Dignitat Animal, i que ha suposat la firma d’acords amb els propietaris de les sis parcel·les que ja han sigut cedides per a la seua conversió en zones d’esplai caní. Els 1.373 cans censats en la localitat en estos moments podran disfrutar de 20.000 metres quadrats reservats específicament per a ells, en els que l’ajuntament procedirà a la instal·lació de papereres per a la recollida de les deposicions i bancs per al descans dels seus amos, entre altres elements.

Un solar d’aproximadament 1.000 metres quadrats, emplaçat entre els carrers El Cano, Pintor Sorolla i Sueca, ha sigut adaptat per l’ajuntament com l’espai més idoni per a posar en funcionament este projecte de caràcter municipal, que ha comptat amb la col·laboració de l’associació d’Almussafes Dignitat Animal. De fet, a les 12 hores de dissabte passat, l’alcalde, Albert Girona, i la primera tinent d’alcalde, Mª Carmen Sants Joans, van inaugurar oficialment esta primera zona preparada per al gaudi en llibertat dels cans, acte que va comptar amb la presència de nombrosos integrants de l’entitat col·laboradora, que van aprofitar per a instal·lar una taula informativa. Una vintena de gossos es van donar cita en la zona d’escampament per a disfrutar de la primera jornada d’obertura de les instal·lacions.

Esta primera zona de esplai ha sigut adaptada per a este servici, ja que l’ajuntament s’ha encarregat de la seua neteja, tancat, senyalització i adaptació dels seus dos accessos, a més de procedir a la instal·lació de papereres i utensilis de recollida i neteja de les deposicions, i de bancs per als cuidadors dels cans que utilitzen este espai.

Durant els pròxims mesos, es procedirà a l’obertura d’altres àrees, distribuïdes equitativament per tot el nucli urbà, amb l’acord previ del consistori municipal amb els propietaris dels solars per a la seua cessió a l’ús citat. En total, l’ajuntament habilitarà entorn de 20.000 metres quadrats en els que estarà permés el passeig i, en alguns casos, soltar els gossos. Concretament, les zones triades s’ubiquen en els carrers Benifaió, 9 d’octubre, Sant Josep, Tarick l’Almanzafí i ronda Antonio Ludeña.