Bota al contingut principal

Els veïns de la localitat podran disfrutar de l’àrea d’oci durant esta Pasqua.

Entre els projectes urbanístics previstos per al present any, l’Ajuntament va anunciar a principis d’any l’habilitació d’un nou lloc d’esplai dotat de mòduls de paellers i taules de picnic, en el parc Rural d’Almussafes, franja verda enjardinada de propietat municipal que compta amb una superfície de 150.000 metres quadrats. Després de l’inici dels treballs en la zona, els veïns de la localitat podran estrenar la nova zona d’esbarjo coincidint amb les vacacions de la Setmana Santa, ja que el consistori d’Almussafes ha previst la seua obertura per als dies 19, 20, 21, 26, 27 i 28 d’este mes.

Esta zona verda, que compta amb una superfície de més de 150.000 metres quadrats i que disposa d’una gran quantitat d’arbratge i d’extenses zones d’ombra, és des de fa anys la seu de les associacions locals Peña Els Carreters, Club de Caçadors El Perdigó i Club Esportiu Agility i consegüentment el lloc de celebració dels seus corresponents concursos i campionats.

Puntualment, l’espai també ha servit per a la realització d’alguns actes públics, però el consistori municipal ha volgut anar més enllà i procedir a condicionar una part de la instal·lació com a lloc de recreació per a tots els veïns i veïnes de la localitat, obrint les seues portes tant els caps de setmana com els festius.

Per a això, acaba de concloure la construcció d’un mòdul de sis paellers que els usuaris podran utilitzar per a la preparació de menjars a l’aire lliure en un entorn agradable i segur, principalment per a aquelles famílies que tenen xiquets menuts. De fet, el recinte rural complix amb totes les condicions de seguretat, al trobar-se tanca en la seua totalitat i completament il·luminat, a més de disposar d’un gran magatzem i de neteges adaptades per a minusvàlids.

L’obertura al públic s’ha organitzat per a estes Pasqües, ja que durant sis jornades i en horari d’11 a 19 hores, les famílies de la localitat podran passar el seu període vacacional en la nova zona de picnic. Per a facilitar l’estada en el recinte, l’ajuntament ha previst que un treballador municipal informe els usuaris del servici i els facilite els taulers i cadires que requerisquen.

A més de la construcció de paellers en l’àrea, la inversió durant el present any d’altres 50.000 euros del superàvit acumulat permetrà que es condicione l’accés a l’àrea d’escampament, a més dels treballs de construcció d’una solera per al Club de Caçadors “El Perdigó”, la col·locació d’una tanca delimitadora de l’espai i la millora d’algunes de les infraestructures del parc.

“Tenim prevista la instal·lació de taules i bancs de fusta i d’un engrunsadora infantil en l’àrea habilitada per als veïns d’Almussafes, que estarà fitada per un tanca que evitarà la seua interferència en les activitats esportives previstes pels clubs que tenen la seua seu en la zona”, explica el regidor de Medi Ambient, Jesús Salesa.

Menys d’un quilòmetre separa el nucli urbà del parc Rural, a què s’accedix des del camí Assota. Conclosa la Setmana Santa, les famílies de la població que vulguen usar la instal·lació durant el seu temps d’oci, hauran de comunicar-ho en les Dependències de la Policia Local perquè se’ls concedisca el permís corresponent.

“Tan sols permetrem l’accés als usuaris que es facen responsables de cuidar i mantindre la zona en les condicions idònies, per la qual cosa volem portar un control exhaustiu del seu ús”, argumenta el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Grancha.