Bota al contingut principal

Les activitats dirigides als alumnes dels centres escolars marquen l’inici de la vint-i-huitena edició de la Setmana del Llibre d’Almussafes, que precisament s’ha inaugurat dilluns dia 5. Espectacles teatrals, tallers d’animació lectora i de manualitats, cine i sessions de contacontes són les apostes de l’Ajuntament d’Almussafes per a esta nova celebració anual centrada en el foment i la promoció de la lectura en la localitat. La commemoració es clausurarà divendres que ve dia 9 amb l’entrega dels premis del certamen poètic Marc Granell i amb l’espectacle que en el seu honor ha dissenyat el Grup Poètic Argila de l’Aire, en col·laboració amb l’Horta Teatre.

Els tallers d’animació a la lectura i el foment a la poesia centren bona part de l’agenda d’activitats programada per a la Setmana del Llibre 2014 d’Almussafes, una commemoració literària que, un any més, arriba fidel a la seua cita amb adults, jóvens i xiquets per a conscienciar quant a la seua motivació pel món del llibre.

La vint-i-huitena edició literària, organitzada des de la Biblioteca Pública Municipal, ha arrancat oficialment hui dilluns, ja que eixe mateix matí s’ha oferit el primer taller d’animació lectora “Aprenent de detectiu” a l’alumnat de sext de primària dels dos centres educatius públics, a més de l’espectacle teatral “Fa sol” als alumnes d’educació infantil de 5 anys.

La celebració contínua durant tota la setmana, ja que demà dimarts els estudiants de quart de primària del Pontet i l’Almassaf disfrutaran del taller d’animació lectora “El segrest de la bibliotecària” en horari matinal i, ja a la vesprada, seran els estudiants de primer a tercer de primària els que assistiran a l’escenificació de l’obra “El rossinyol de l’emperador”.

Així mateix, per al dimecres dia 7, hi ha programada una visita a la biblioteca pública per als estudiants de primer de primària i també a la vesprada el passe d’una pel·lícula d’actualitat.

Per la seua banda, els alumnes de segon de primària seran els protagonistes del taller d’animació lectora “Caputxeta: vull mes” previst per al dijous dia 8 i els escolars de 5 anys disfrutaran durant el matí del divendres de l’activitat d’animació “Històries de ratolins”.

A més de les esmentades activitats, programades específicament per als escolars, la Setmana del llibre també incorpora en la seua agenda un contacontes, que se celebrarà a les 17.30 hores de divendres que ve dia 9, i l’acte públic d’entrega dels premis del certamen de poesia Marc Granell, previst per a les 22.30 hores. La sala d’actes del Centre Cultural acollirà la cerimònia, que es clausurarà amb l’espectacle “Terra lliure”, dissenyat en honor del poeta que apadrina el concurs poètic d’Almussafes per part del Grup Poètic Argila de l’Aire.