Bota al contingut principal

El regidor de Sostenibilitat Fran Quesada (Compromís) destaca que “encara queda camí per recórrer” i que la hosteleria “és clau” per a millorar els resultats.

L’Ajuntament i Ecovidre posen en marxa una campanya per fomentar el reciclatge d’envasos al sector hostaler.

Ontinyent supera en un 40% la mitjana estatal de reciclatge de vidre per habitant. Les últimes dades de què disposa l’Ajuntament mostren que els ontinyentins van reciclar en l’últim exercici un total de 781.144 quilograms d’envasos de vidre, el que suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 21 quilograms d’aquest material, molt per damunt dels 14’5 quilos de la mitjana espanyola i els 15 quilos de mitjana del País Valencià.

Aquestes xifres s’han fet públiques coincidint amb la posada en marxa d’una nova campanya per afavorir el reciclatge de vidre en els establiments hostalers de la ciutat, impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre dipositats en els contenidors verds.

El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, ha valorat positivament aquestos resultats, però puntualitzant que “encara ens queda camí per recórrer en matèria de reciclatge”, i destacant que l’hostaleria “és clau per millorar els resultats”. En aquest sentit, cal destacar que s’estima que l’hostaleria consumeix el 48% dels envasos de vidre que es generne, “i per aquesta raó, és important informar els hostalers de la importància de realitzar una correcta separació dels envasos de vidre en origen”, explicava el regidor.

La campanya s’iniciarà aquest mes de maig amb una primera fase en què es realitzaran enquestes a tots els establiments de la localitat, amb l’objectiu d’informar de la campanya i detectar les necessitats dels hostalers. Els locals participants en la campanya que prèviament ho sol·liciten, han de disposar d’un cub, amb sistema Ale-hop, per facilitar-los el transport i bolcat del residu de vidre, en els contenidors adaptats específicament per a aquest sector, instal·lats a la via pública.

Fran Quesada incidia que “el reciclatge no només alleuja la demanda sobre els recursos de què disposem i redueix els danys al medi ambient, sinó que ens permet estalviar en costos de producció i reduir l’ús de l’energia. Hem de seguir treballant en aquesta línia i l’ajuda de tots és imprescindible”, concloïa el regidor.