Bota al contingut principal

L’exvicepresident de la Borsa de París i exdirector de la Borsa de València, Francisco Álvarez Molina, realitzà una brillant i aclaridora exposició de l’economia del bé comú davant d’una nombrosa afluència de públic.

La xarrada estava inclosa en la setena sessió del Primer Cicle d’Economia i Territori a Tavernes de la Valldigna, que la Regidoria de Foment Local celebra una vegada al mes en la localitat. Francisco Álvarez Molina estava acompanyat en la taula per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, i Pau Pérez, del cercle EURAM de la Safor. Realitzà una brillant, clara i entretinguda exposició de l’economia del bé comú, i com es pot i s’ha d’integrar dins de l’actual sistema capitalista. Posà com a exemple el preàmbul de la nostra Constitució, on així queda reflectit. Molina va explicar que complint eixos senzills preceptes es podia tindre una economia que beneficia les persones i els sector productius primaris i on la paraula competitivitat fóra substituïda per la paraula cooperació, i en posà alguns exemples concrets.

Prèviament, el regidor Josep Llàcer realitzà una valoració de les 6 sessions anteriors i informà dels diferents convenis subscrits amb la Universitat i diferents entitats. En acabar la intervenció de Francisco Álvarez, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va destacar el gran pes dins del món econòmic d’Álvarez Molina, i va remarcar com l’actual sistema prima el benefici del sistema financer per davant de les persones, i va posar com a exemple el superàvit aconseguit en l’Ajuntament i que la llei obliga a destinar a pagar deute bancari en comptes de dedicar-lo a mesures contra la desocupació i a ajudar les persones més necessitades i desateses socialment.