Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna realitzarà una sèrie d’actuacions en la zona del caminal afectat per l’incendi de dilluns passat en el camí de Magraner. Les mesures comprendran l’adequació del camí, màrgens i voltants de les casetes.

La Regidoria d’Infraestructures Agràries i Urbanes iniciarà pròximament una sèrie d’actuacions destinades a adequar els voltants del caminal de Magraner, en la zona afectada per l’incendi de dimarts passat, així com en els voltants de les casetes.

El regidor de Manteniment d’Infraestructures Agràries i Urbanes, Josep Llàcer, ha visitat la zona novament, acompanyat per personal de la brigada municipal, per a valorar els danys i adoptar les mesures necessàries per a fer minvar els efectes devastadors de les flames en els espais comuns de la zona, com ara el camí i les casetes.

La zona del mareny on es va intentar desenvolupar el PAI del sector 17 ha esdevingut un autèntic polvorí i un perill constant, que s’ha vist incrementat per la greu sequera que patim des de fa mesos. Les conseqüències són terres abandonades i convertides en verdaderes jungles. L’Ajuntament de Tavernes, des de la Regidoria d’Agricultura dirigida per M. Carmen Canet, s’ha dirigit diverses vegades per escrit als propietaris dels terrenys abandonats per a avisar-los de la necessitat de mantenir-los en condicions i advertir-los de la seua responsabilitat.

A hores d’ara, l’Ajuntament valora la possibilitat d’enviar ordes d’execució als propietaris, tenint en compte la gran quantitat de terrenys abandonats, i el cost que li suposaria assumir les faenes de neteja, les quals repercutiria després als propietaris, amb l’aplicació de sancions coercitives. Són les conseqüències d’una mala gestió urbanística dels últims anys desenvolupada en els diferents sectors de la platja de Tavernes, que s’ha traduït en l’abandonament de la majoria de les terres afectades.

El consistori valler, segons assenyala el regidor Josep Llàcer, “demana la màxima precaució a tots els veïns, per a evitar tant com siga possible que es puguen produir situacions que posen en perill la seguretat i la integritat física de persones i béns”.