Anar directament a les notícies

Un 17% de les inscrites als cursos de la regidoria de la dona de Vila-real troba feina

Publicat el en Governs amb Compromís

Els tallers Prepara’t per a aconseguir feina i Potencia la teua autoempleabilitat, impulsats per la regidoria de la Dona de Vila-real per a millorar les competències en la recerca d’una ocupació per compte aliè o mitjançant la creació de nous negocis, han tancat la seua edició 2013-2014 amb un balanç “molt positiu” en termes de motivació i inserció laboral dels alumnes. Del total de 24 alumnes inscrits en el curs Prepara’t per a aconseguir feina, prop d’un 17% ha aconseguit un contracte laboral, mentre que el 9% dels 22 alumnes de Potencia la teua autoempleabilitat ha emprès el seu propi negoci.

“Aquestes dades ens permeten tancar els tallers amb un balanç molt positiu i ens indiquen que avancem pel bon camí, dotant les vila-realenques i vila-realencs d’eines que permeten millorar les seues competències professionals davant la recerca de noves oportunitats laborals i, d’aquesta manera, fer front al gravíssim problema de l’atur, en particular entre les dones, en la mesura de les nostres possibilitats”, assenyala la regidora de Compromís, Mònica Àlvaro. Els tallers s’han desenvolupat en dos trimestres, d’octubre a desembre de 2013 i de febrer a abril de 2014 i, en ambdós casos, el percentatge d’alumnat que reconeix haver millorat l’estat d’ànim i motivació després de les classes supera el 70%.

Unes altres de les dades del balanç del taller Prepara’t revelen que al voltant del 41% dels alumnes ha participat en processos de selecció, mentre que el 71% aproximadament s’ha matriculat posteriorment en altres cursos de millora professional per a seguir millorant la seua empleabilitat. Quant al curs Potencia la teua autoempleabilitat, un 77% dels assistents s’ha matriculat en altres cursos de millora professional i el 68% ha redactat un projecte laboral i es planteja l’emprenedoria com a opció de futur.