Bota al contingut principal

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, de Compromís, ha recordat en un ban dirigit als propietaris de parcel•les agrícoles no cultivades “l’obligació legal de conservar-les en condicions de seguretat i salubritat, per a la qual cosa hauran de realitzar de forma immediata totes les actuacions necessàries perquè les parcel•les deixen de constituir un greu risc d’incendi”.

Jordi Juan ha recorda en el ban els incendis produïts els darrers mesos, i en especial en les terres de la zona “Els Marenys” alguns dels quals han necessitat d’intervenció de bombers i medis aeris, com el recent en la zona de l’Entrà de Magraner, que va afectar fins i tot algunes vivendes. “Les condicions climatològiques actuals, amb una forta situació de sequera, agreuja el risc que puguen produir-se sinistres semblants i d’ací que els propietaris extremen les precaucions i les mesures preventives, i entre estes trobem la neteja de les parcel•les” ha remarcat l’alcalde.

Els agents de la Policia Local vigilaran el compliment d’esta obligació legal i donaran compte de les infraccions que observen, amb la finalitat d’aplicar les sancions previstes per la legislació vigent.

El govern municipal de Tavernes que presideix Jordi Juan porta a cap una campanya informativa dirigida als propietaris on prima l’aspecte preventiu i amb eixa finalitat s’enviarà als propietaris una carta recordant eixa obligació de neteja. La tasca se sap que no serà fàcil atés que moltes terres han canviat de propietaris, passaren a empreses immobiliàries i ara estan en mans del SAREB (el banco malo) sense que l’Ajuntament tinga un coneixement exacte dels titulars.