Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Alberto Ibáñez, el representant de Vila-real a la Fundació La Llum de les Imatges com a tinent d’alcalde de Cultura de la ciutat, recorda que “El PP ha utilitzat la Llum de les Imatges per a benefici propi, i quan no li ha interessat l’ha deixada caure. Malauradament, no és la Fundació que ens agradaria i la mala praxis ha estat una constant, però, una vegada més no poden ser els treballadors/es qui ho paguen, com ja va ocórrer a RTVV. A més, quan han aconseguit tenir prestigi internacional i premis que així ho acrediten”.

El portaveu de Compromís “Mai vaig entendre, i em va molestar personalment, que el PP votarà en contra meua perquè fora el representant de Vila-real al Patronat perquè no era catòlic practicant. Però, amb els fets hem demostrat que davant el discurs demagògic i simplista del Sr. Folgado, amb una visió nacionalcatòlica, som coherents i hem demostrat que el laïcisme democràtic només és la defensa de la llibertat religiosa i la separació de poders entre Estat i Església, i no l’anticlericalisme. Nosaltres avui hem defensat la Fundació, i el PP per molt que vaja a les processons a votat a favor de tancar-la”.

Ibáñez critica “El PP ha esperat que passaren les eleccions europees per tancar la Fundació, i tirar a gairebé 50 treballadors, és a dir, 50 famílies al carrer, i desmantellar una Fundació que hauria de servir per vetllar pel patrimoni valencià. Efectivament, la Fundació no era viable però no s’ha buscat cap pla de viabilitat, reduir la despesa supèrflua, plantejar un ERO, replantejar altres funcions de la Fundació, i potenciar altres espais com el patrimoni civil, rural…”
El portaveu de Compromís explica que “Des de Compromís observarem la legalitat del procés perquè com a membre del Patronat he de dir que la Fundació era molt opaca i poc participativa, on la majoria dels membres del patronat eren palmers de la seua Gerent, imputada a la trama Gürtel, i del govern popular”.

Ibáñez “Des de Compromís hem demostrat que estem amb el Patrimoni cultural valencià, siga del caire que siga, i amb la cultura, no només amb paraules sinó quan tenim la oportunitat ho demostrem amb els fets. I el PP ha demostrat que mai ha tingut cap interès pel patrimoni valencià sinó l’ús de la xarxa clientelar i de suport a la jerarquia catòlica com ha fet amb la Fundació” conclou.