Bota al contingut principal

Vila-real destina més de mig milió d’euros a programes de foment de l’ocupació i ajudes a les empreses per a facilitar i impulsar la contractació de persones aturades en la ciutat. Així ho ha anunciat el regidor de Compromís al capdavant d’Economia, Pasqual Batalla, qui ha donat a conèixer els diversos programes posats en marxa des de la Regidoria que van, des de subvencions i ajudes als comerços fins a la formació laboral per als alumnes-treballadors dels tallers d’ocupació previstos.

Segons ha declarat el regidor de Compromís “El foment de creació d’ocupació és una de les nostres prioritats i, per això, des del departament fem tot el que està en les nostres mans per a poder ajudar a les famílies de Vila-real”. Batalla ha recordat també que “encara que les competències en matèria d’ocupació no estan en mans dels ajuntaments, no anem a deixar de treballar per intentar millorar la situació econòmica i laboral dels nostres veïns”.

Aquest seria el cas del programa municipal amb el qual es pretén subvencionar a les empreses locals que contracten a treballadors aturats que acrediten dur almenys un any empadronats en la ciutat. Les ajudes seran lliurades si existeix, com a mínim, un contracte de 20 hores setmanals per un import de 375 euros al mes i un màxim de contracte de tres mesos que serà subvencionat amb 1.125 euros per treballador. “De manera que si l’empresa contracta a 16 treballadors durant tres mesos arribaria a rebre 18.000 euros de subvenció”, ha detallat l’edil. El programa local compta amb una dotació de 90.000 euros i donarà prioritat a les empreses més xicotetes de la ciutat, les que tinguen acreditació de Comerç Excel·lent o Green Commerce i els contractes de major durada. Batalla ha avançat que les bases estan a l’espera de ser aprovades, es publicaran en el BOP i, finalment, es donarà inici a les sol·licituds que contaran amb dos períodes de temps previstos: fins al 31 d’agost i un segon període “per a fomentar la contractació durant la campanya de Nadal” que serà fins al 30 de novembre. “És un pla similar al que va posar en marxa la Generalitat conegut com el pla d’ocupació conjunt, encara que les bases d’aquest programa municipal són molt més flexibles i no tenen ni tantes exigències ni tantes restriccions impossibles de complir com el qual va proposar el Consell”, ha assenyalat l’edil de Compromís qui ha animat a les xicotetes i mitjanes empreses de la localitat a acollir-se a aquest pla.

Una altra de les iniciatives de la Regidoria és el conveni amb la Fundació Tots Units destinat a persones aturades de llarga durada amb especials dificultats econòmiques i socials per a la seua reinserció laboral que compta amb una dotació de 100.000 euros i, finalment, Batalla ha recordat que el Servei Públic d’Ocupació Estatal ha concedit una subvenció de 73.700 euros per a la contractació de 51 treballadors aturats durant tres mesos en treballs de manteniment d’espais i infraestructures agrícoles de competència municipal.