Bota al contingut principal

El primer Aplec extraordinari d’agost, impulsat per la regidoria de Serveis Socials per a oferir als xiquets i xiquetes de Vila-real una alternativa d’oci i possibilitat de menjador escolar també a l’agost, ha iniciat aquesta setmana la seua primera edició al col·legi Angelina Abad amb un total de 72 xiquets i xiquetes atesos, dels quals 57 fan ús del servei de menjador. La regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, s’ha mostrat aquest matí “molt orgullosa” i satisfeta del resultat d’aquest primer Aplec d’agost, que, a més, incorpora també sis xiquets i xiquetes de Betxí.

​“Des de Serveis Socials estem molt orgullosos d’haver donat una solució a més 72 famílies que estan gaudint per primera vegada d’una escola d’estiu lúdica per als menors i que en alguns casos els permet la conciliació de la vida familiar i laboral, al mateix temps que s’assegura un bon estiu a famílies que no tenen recursos econòmics fins i tot per a poder fer front al preu d’un menjador per als seus menuts”, assenyala Àlvaro. En aquest sentit, la regidora apunta que tres quartes parts dels xiquets que actualment acudeixen a l’Aplec s’acullen a algun tipus de bonificació, de la mateixa manera que al menjador “són gairebé tots els que estan bonificats”.

“Tot i que el nombre de menors matriculats en aquesta escola d’estiu ha superat les expectatives que ens vam marcar, l’oferta inicial de places se situava entre 100 i 150 i, per això, des de Serveis Socials vam pensar que era una llàstima que cap xiquet i xiqueta poguera beneficiar-se d’aquestes places vacants. Per això, vam decidir contactar amb l’Ajuntament de Betxí, i oferir-li la possibilitat de què els menuts del municipi veí pogueren gaudir d’aquestes places, tenint també en compte que Betxí havia quedat exclòs de la convocatòria extraordinària de subvencions de la Conselleria, que, tal i com vam denunciar l’equip de govern, és molt restrictiva”, explica Àlvaro, qui ha fet balanç del primer Aplec d’agost acompanyada de la regidora de Serveis Socials de Betxí, Susana Ferrandis.

​Ferrandis ha agraït l’Ajuntament de Vila-real la possibilitat d’oferir als xiquets del municipi aquest programa conjunt, mitjançant el qual el consistori de Betxí es fa càrrec del desplaçament dels menors des del municipi fins a Vila-real, així com del cost dels menors que es queden al menjador, “tot i que no anem a rebre cap aportació de la Conselleria”. La col·laboració entre ambdues poblacions també permetrà els xiquets que acudeixen al centre vila-realenc de dinamització social Ziga-Zaga podran gaudir d’activitats lúdiques a Betxí al llarg del curs escolar 2014-2015.