Anar directament a les notícies

Serveis Socials de Vila-real completarà les beques de menjador de Conselleria

Publicat el en Governs amb Compromís

La Regidoria de Serveis Socials ha obert ja el termini per la presentació de les sol·licituds de beques de menjador municipals, a les quals pot accedir tot l’alumnat d’Infantil i Primària de Vila-real que prèviament haja sol·licitat la beca de menjador de la Conselleria. D’aquesta manera, amb les beques municipals, per a les quals l’Ajuntament de Vila-real destina 61.750 euros, Serveis Socials completa les ajudes de la Generalitat per a arribar a subvencionar el 100% del cost del menjador escolar i “garantir la correcta alimentació i nutrició dels nostres xiquets i xiquetes”.

La regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, assenyala en aquest sentit que “mitjançant aquesta convocatòria de beques, Serveis Socials fa una tasca importantíssima en completar les beques autonòmiques, de forma que es pretén subvencionar el 100% de la beca a l’alumnat, ja que Conselleria el màxim que aporta és de 3,94 euros per infant i dia, mentre que l’Ajuntament de Vila-real completa la beca fins al 4,25 euros per infant i dia que és el preu màxim que la Generalitat estipula per als menjadors escolars”. També, tal com va ocórrer l’any passat, des de Serveis Socials es potencia que aquells menors que solament obtinguen una beca al 70% de Conselleria, puguen gaudir de la gratuïtat total del menjador, ja que s’assumeix amb la beca municipal la resta de la despesa fins al preu màxim estipulat per Conselleria. “L’alumnat en dificultats que rep la beca municipal sap que no ha de pagar res més, al contrari del que ocorre amb les beques de Conselleria, on xiquets i xiquetes han hagut de desistir de les beques per no poder aportar la diferència econòmica que Conselleria no cobreix”.

“Serveis Socials de Vila-real destina una partida de 61.750 euros per aquest concepte, ja que la correcta alimentació dels nostres escolars és fonamental i ara per ara és la millor eina amb la qual compta el municipi per a lluitar contra la pobresa infantil”, apunta l’edil de COMPROMÍS Mònica Alvaro. “Gràcies a l’esforç i diners de vila-realencs i vila-realenques, estem evitant casos greus de desnutrició infantil i garantint un desenvolupament correcte a menors que d’altra banda no tindrien assegurada una dieta mínima diària”, apunta la regidora. “Per això”, afegeix, “en els últims anys les beques municipals s’han multiplicat en quantia i també en nombre de xiquets i xiquetes becats”. De fet, fins al 2012 solament gaudien d’aquesta beca alumnes de col·legis concertats i d’Infantil, mentre que ara l’ajuda “és universal i abasta a tots els centres docents, tant públics com concertats, de la ciutat en els nivells d’Infantil i Primària”.