Anar directament a les notícies

Jordi Juan i Joan Baldovi visiten els treballs d’investigació i divulgació dels jaciments del Bolomor

Publicat el en Educació i Cultura Governs amb Compromís

L’equip d’investigadors, encapçalat per Josep Fernández, ha donat als polítics una detallada explicació del que representa el jaciment dins de la prehistòria espanyola i europea, alhora que s’ha parlat dels projectes de futur que caldria engegar per a divulgar i posar en valor el jaciment.

El diputat Baldoví ha assenyalat la voluntat de Compromís de presentar una esmena als pressupostos de l’Estat del 2015 on es sol·licitarà una inversió del govern de Rajoy per destinar-la a una millora general del jaciment així com a l’iniciació del projecte d’un “Centre d’Interpretació” que, en opinió dels científics, es necessari per fer més visitable i més entenedor als visitants el jaciment de la Cova del Bolomor.

L’Ajuntament de Tavernes, segons indicava l’alcalde Jordi Juan en el transcurs de la visita, està interessat en impulsar la posada en valor del jaciment, i facilitar-ne la difusió i el coneixement tant a la societat valenciana com als turistes que visiten les nostres terres, de manera que fora un al·licient més dins de l’oferta turística cultural que ja ofereix Tavernes i la Valldigna.

Unes mostres d’aquesta voluntat divulgadora des de l’Ajuntament ja l’hem tinguda amb la celebració l’any passat dels actes del 25 aniversari de les excavacions o enguany amb les visites programades durant l’estiu per la regidoria de Medi Ambient, el regidor responsable de la qual, Perfecto Benavent ha estat present en la visita.

  • Jose Manuel calvo

    VIDEO: COVA BOLOMOR
    Visita del alcalde Jordi Juan i el nostre diputat @[231490933570657:274:Joan Baldoví] https://www.youtube.com/watch?v=7bMzd9Lauvg
    El diputat de Compromís Joan Baldoví Roda ha visitat hui la cova del Bolomor de Tavernes per tal d'interessar-se de la seua importància i conéixer l'estat actual de les excavacions de la mà de l'equip d'investigadors. A Bolomor s'han trobat les restes humanes valencianes més antigues i és un dels jaciments més importants del món en l'estudi del foc