Bota al contingut principal

“Mantindre i potenciar la qualitat dels serveis públics de sanitat i educació ha de ser una prioritat per a les forces polítiques, més encara en aquests moments de retallades i de crisi”. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, qui, en coordinació amb el president de l’Assemblea de Regidors Nacionalistes de Castelló, Xavier Trenco, ha activat una campanya perquè “des de diverses administracions i municipis es presentin mocions per reclamar el tercer accelerador lineal per a pacients d’Oncologia de l’Hospital Provincial “. De fet, la moció ja s’ha presentat a la Corporació Provincial i també en municipis com l’Alcora, Benicàssim i Almassora, entre d’altres. De fet, el ple d’Almassora del dia 20 debatrà aquesta moció de Compromís.
“Es tracta d’una reivindicació històrica que ens afecta a tots, perquè davant les persistents avaries dels acceleradors que estan funcionant, es generen llistes d’espera habitualment el que genera conseqüències greus per als centenars de pacients que tenen cita al provincial”, explica el portaveu de Compromís a Benicàssim, Domingo Ferrando. Així mateix, el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha recordat que “davant la urgència d’aquesta maquinària, el mateix expresident de la Diputació, Carlos Fabra, va prometre el 2010 que s’anava a habilitar una partida per adquirir-lo, però passats quatre anys seguim igual i els pacients i professionals del Provincial pateixen les conseqüències de la saturació dels equips existents i dels retards en les cites mèdiques concertades quan es produeix alguna avaria”, com ha denunciat reiteradament Compromís.

El portaveu de Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia, ha recordat que “el nombre de pacients per accelerador a Castelló supera les mitjanes i els estàndards fixats per les organitzacions mèdiques professionals i la falta del tercer accelerador a Castelló produeix problemes de tota mena” . En aquesta línia s’ha manifestat el portaveu de Compromís a Almassora, Xavier Trenco, que ha destacat que “d’aquesta manera, Compromís s’uneix a les milers de veus que reclamen aquesta maquinària, ja que des de sindicats i organitzacions professionals i de pacients s’han activat nombroses campanyes de recollides de signatures reclamant el tercer accelerador, però de moment el PP no ha atès les peticions de la ciutadania”. Per aquest motiu, explica Nomdedéu, “exigirem en tots els àmbits possibles que el Provincial actuï i considerem que si tots els municipis ho reclamen, s’ha d’atendre aquesta reclamació ciutadana”. Per això, Nomdedéu ha demanat al PP i al PSOE dels diversos municipis “sensibilitat per aprovar la moció perquè per fi s’atengui aquesta necessitat”.