Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís per l’Alcora lamenta que el PP “haja tardat tres anys a atendre les exigències de l’Alcora i ho anuncie ara, en període preelectoral”

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedeu, diu que “estarem vigilants davant de la possibilitat de recursos per a frenar qualsevol intent de reactivar-la”

La Coalició Compromís, que des del primer moment i des de tots els àmbits, ha treballat per a impedir la “imposició del PP” d’ubicar una incineradora a l’Alcora, ha “felicitat hui a les plataformes ciutadanes i als milers de veïns i veïnes de l’Alcora per aconseguir, després de molts anys de lluita, d’esforços i de reivindicació, que es paralitze el projecte d’ubicar una incineradora a l’Alcora”.
En este sentit, el portaveu de Compromís en la localitat, Víctor Garcia, ha remarcat que “este pas arrere del PP només ha sigut possible gràcies a la labor constant i incansable de milers de veïns i veïnes de l’Alcora que, a pesar dels obstacles del PP i a l’opacitat del Consell, han lluitat per tots els mitjans per la salut dels seus fills i filles”. Garcia ha explicat que el director de qualitat Ambiental de la Conselleria, ha signat hui la caducitat del termini per a construir-la. Segons Garcia, “açò demostra que la paralització no és una decisió del PP, sinó fruit del treball dels milers de ciutadans, la pressió de la qual ha impedit que es posara en marxa el projecte i, passats tres anys, ha caducat el termini legal per iniciar-lo”.
García ha recordat que, des de Compromís també s’ha vingut “treballant per a aconseguir la paralització del projecte des del primer minut. S’han impulsat mocions en l’Ajuntament, propostes en els Corts, peticions de documentació,  s’ha portat el debat al Congrés i s’han presentat iniciatives en la Diputació, en els municipis veïns…”.
No obstant això, García ha lamentat que “el PP haja tardat tant a anunciar esta paralització, i que la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, haja incomplit la seua paraula de prendre i comunicar la decisió el passat estiu”. Segons García, “el PP ha dilatat este anunci només per motius electoralistes i ha prolongat més del que és necessari el patiment i la preocupació entre els veïns i veïnes de l’Alcora”.
En este sentit, el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha lamentat que, des del primer moment, el PP haja utilitzat un doble llenguatge respecte a este projecte. “Mentres en el Consell, Bonig i Fabra impulsaven la incineradora, a l’Alcora s’oposaven a ella i en la Diputació frenaven qualsevol iniciativa encaminada a paralitzar la incineradora”. De fet, segons Nomdedéu, “el PP de la Diputació va frenar nombroses iniciatives de Compromís en què es reclamava la paralització de la incinerasdora o s’exigia documentació sobre els projectes d’incineració del Consell en les nostres comarques”. “El PP de la Diputació només va accedir a protegir el recurs d’alçada presentat per unanimitat a l’Alcora, però va impedir qualsevol acord en contra de la incineració”, recorda Nomdedeu. Per això, “davant del doble llenguatge del PP”, Nomdedéu ha anunciat que “des de Compromís estarem molt vigilants per a evitar que hi haja una marxa arrere o es presente algun tipus de recurs que puga tornar a posar en perill a l’Alcora”.

ESCOLTAR ALS MUNICIPIS
El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha manifestat que “allò que s’ha ocorregut en el passat amb la incineradora del Vall alb o ara a l’Alcora, hauria de fer que el PP es replantejara la seua formeu e fer política”. En este sentit, ha dit que “les polítiques s’han de fer escoltant els ciutadans i als municipis, i més encara en assumptes que poden afectar la salut de les persones”. “La forma de fer política del PP, basada en la imposició, arriba a la seua fi, i ha de donar pas a una política ciutadana, de baix cap amunt, que busque el consens i l’acord”, ha explicat.