Bota al contingut principal

“No podem permetre que la Diputació de València continue finançant la Generalitat Valenciana”, ha destacat el portaveu de Compromís. “Estem assumint competències en sanitat i educació que no ens corresponen, com per exemple hospitals, centres de formació, calderes… que ens costen més de 12 milions d’euros que podríem destinar als pobles i que no podem fer perquè estem cobrint els deutes de la Generalitat per la seua nefasta gestió”. Respecte al Hospital General, ha apuntat Altur, “s’ha de transferir la competencia a l’administració que el gestiona, que no és altra que la Generalitat Valenciana. Cal recordar que durant aquest  exercici la Generalitat Valenciana no ha realitzat en temps i forma les seues aportacions al Consorci de l’Hospital General, posant en perill la capacitat financera del mateix per a la seua sostenibilitat i carregant-li a aquesta corporacióla responsabilitat del seu manteniment, circumstància que no s’hauria de permetre, atés que la competencia exclusiva en materia de sanitat recau sobre la Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria de Sanitat”.

Emili Altur destaca negativament l’arbitrarietat amb la que s’atorguen quasi el 20% de les subvencions. “Presidència comta amb 2,7 milions d’euros de lliure disposició per tal d’atorgar subvencions de manera directa i sense cap tipus de concurs públic”.

Per altra banda, el Portaveu de Compromís ha destacat que “no s’han tingut en compte les peticions de la seua coalició, com ara la millora dels mercats municipals i del seu entorn urbà on es concentra el xicotet comerç local”. Aixímateix, Altur també palessa la poca inversió i sense un pla clar en materia de turisme, que hauria de ser tractat com un motor econòmic estratègic de l’economia productiva valenciana, sobretot per a les comarques d’interior.

En materia d’ocupació, Emili Altur, ha demanat que la Diputació “aposte fermament per tindre un pla d’ocupació propi, que dote econòmicament de forma suficient i generosa per a que possibilite als ajuntaments la contractació del personal necessari per a fer front als serveis i obres que garantisquen el bon funcionament de l’administració i de la qualitat de vida dels ciutadans i que palien, almenys temporalment, la xacra de l’atur”. “El pla posat en marxa el darrer any”, ha continuat el portaveu de la Coalició Compromís, “no ha sigut suficient per a crear ocupació de qualitat. Considerem que la Diputació, donanda l’ineficàcia d’altres administracions com el Govern central i la Generalitat, hauria de liderar la creació d’ocupació a nivell local de la mà dels ajuntaments”.

Pel que fa a l’ocupació, Altur, ha lligat aquest tema amb el de l’anunciada contractació de 300 llocs de treball per a les brigades forestals que encara no s’ha produit. “Ens preocupa tindre una partida pressupostària tan abultada sense saber de moment, ni com ni quan es produirà la selecció del personal per a uns llocs de treball necessaris per a la prevenció d’incendis forestals i riuades mitjançant la neteja de boscos i barrancs atés el greu perjudici econòmic, social i mediambiental que aquests esdeveniments generen sobre l’economia local”.

Per aquestes i moltes altres raons que ha expossat el Portaveu de Compromís, ha votat en contra d’aquests pressupostos, perquè tal i com ha finalitzat, “limiten l’autonomia local, no aposta de forma ferma pels sectors fonamentals que vertebren el notres territori com el comerç de proximitat i el turisme, i constatem la seua arbitrarietat en molts casos, mitajnçant els estudis i treballs tècnics o els convenis singulars de Presidència”.