Bota al contingut principal

L’Aplec d’Estiu ofertarà un total de 550 places per als xiquets i xiquetes i incorpora, per primera vegada, el servei de desdejuni. El nou esmorzar, que es farà de 8.00 a 9.00 hores, se suma a l’opció del menjador ja oferta des de 2013 en aquesta escola lúdica per als mesos de juliol i agost impulsada per la regidoria de Serveis Socials.

“Complim 27 anys d’Aplec i ho fem creixent i avançant’ ha expressat l’edil de l’àrea, Mònica Alvaro, qui ha detallat que, al llarg d’aquesta legislatura, s’han anat ampliant el nombre de places així com els serveis oferts. Segons Alvaro, en 2011, a l’inici de la legislatura, es van ampliar les places fins a arribar a les 600 “amb la intenció que cap xiquet i xiqueta es quedés sense Aplec”. En 2012 i, aprofitant que es commemoraven els 25 anys del programa, es van portar a terme un gran nombre d’activitats lúdiques especials com ara sortides a parcs aquàtics, festes amb les famílies, etc. A partir de 2013 l’Aplec va començar a oferir el servei de menjador i “vam ser la primera localitat que, mitjançant una escola lúdica i integradora, assegurava que els xiquets i xiquetes de Vila-real, en situació de risc, víctimes de violència de gènere o que vingueren de famílies amb dos membres al l’atur,  tingueren un menjar gratuït al dia”. Finalment, l’any passat, es va ampliar la durada de l’Aplec obrint-lo també a l’agost “per a seguir garantint una correcta nutrició als menors derivats dels Serveis Socials i en risc d’exclusió”, ha detallat Alvaro.

El preu de l’Aplec es manté en una xifra més que assumible, 20 euros la quinzena, sobre el qual s’apliquen les bonificacions que van del 50% a la gratuïtat total. El preu per dia del desdejuni és d’1 euro i del menjador 3,60. Es poden acollir a les bonificacions del 50% de tots els serveis de l’Aplec i dels serveis de menjador les famílies nombroses, persones amb discapacitat igual o superior al 33% i membres de la unitat familiar que estiguin a l’atur des de fa més d’un any i al 100% de la bonificació en aquells casos de xiquets i xiquetes víctimes de violència de gènere, derivats per tècnics de Serveis Socials i famílies on tots els membres de la casa estan sense prestació des de fa més de dos anys. Del 1 al 28 de maig els interessats poden inscriure als seus fills a la pàgina web municipal i la preinscripció presencial es realitzarà del 25 al 28 de maig al Centre Social.

“En definitiva, l’Aplec ha crescut en qualitat durant la present legislatura i ha servit com a eina clau, integradora i de lluita contra la pobresa infantil fent de Vila-real un exemple a seguir pel que fa a la cura dels més menuts i menudes” ha conclòs Alvaro.