Bota al contingut principal

Otos ha aprovat passar a contractar tot el seu subministrament elèctric amb una cooperativa elèctrica de la Vall d’Albaida. És així com aquest Ajuntament, governat per Compromís, abandona l’oligopoli elèctric de les 5 multinacionals que dominen el sector (Iberdrola, Endesa, Gas Natural, Viesgo, EDP) i fa un canvi cap al model cooperatiu.

A partir d’aquesta data, Otos deixa de contractar amb Iberdrola i passarà a consumir energia d’origen renovable, donant suport al mateix temps a un projecte comarcal com és la Cooperativa Elèctrica SENEO. Aquesta actuació va emmarcada dintre de les polítiques de l’ajuntament de fer un consum més responsable amb els diners públics de totes i tots i, al mateix temps recolzar projectes com aquest que volen aconseguir un nou model energètic, descentralitzat, proper i que promoga l’estalvi d’energia elèctrica.

El projecte SENEO naix poc després de produir-se l’incendi de les serres als termes d’Ontinyent, Albaida, Benissoda i Agullent, on Iberdrola va construir una línia d’alta tensió tot i l’oposició dels veïns i veïnes de la comarca. Iberdrola va demostrar la seua prepotència a l’hora de gestionar aquest conflicte com també ho va fer la Conselleria governada pel Partit Popular, que va apartar a tots els pobles afectats de les decisions en aquesta matèria.

Volem reafirmar així que una altra manera de gestionar els ajuntaments és possible, donant prioritat a aquells projectes que siguen respectuosos amb el medi ambient i que generen ocupació en la Vall d’Albaida. L’Ajuntament d’Otos vol continuar realitzant canvis i millores per tal d’estalviar energia i millorar el subministrament elèctric del poble, realitzant així ajustos per tal de no pagar excessos de potència.

La Cooperativa Elèctrica Seneo farà un acte de presentació el dia 19 de novembre per a tot el veïnat a les 19.00 h. al saló de plens de l’ajuntament. Tot seguit es projectarà el documental Oligopoly Off, que relata la gran estafa del sector elèctric a mans de les empreses de l’oligopoli.