Bota al contingut principal

“El Pla Avalem Jove servirà per tornar el futur a la generació de joves que l’antic Govern havia deixat caure, enviant-los a l’aspra diàspora, afirma Oltra

Climent: “Aquest pla simbolitza el que som: un Consell que treballa per a les persones”

El pla va dirigit a menors de 30 anys que estiguin en situació d’atur i actuarà de manera singularitzada per a cada un dels perfils.

El Pla Integral de Formació i Ocupació Avalem Joves 2016-2020 de la Generalitat mobilitzarà mesures destinades a millorar l’ocupabilitat juvenil que compten amb una dotació global de 205 milions d’euros i que busquen impulsar l’accés a la feina de 90.000 joves al País Valencià.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha volgut subratllar que aquest és el resultat del “treball conjunt” de la Generalitat. “El Pla Avalem Joves servirà per tornar el futur a la generació de joves que l’antic Govern havia deixat caure, enviant-los a l’aspra diàspora -ha indicat Oltra-, a ser becàries i becaris eterns, a la precarietat laboral i també social”.

“Amb aquest projecte, mirem cap a fora del nostre país: volem recuperar la gent exiliada, oferint-los les oportunitats per al retorn a casa, perquè, amb la seva marxa forçada, hem perdut tota la societat, perdem talent i perden les nostres famílies”, ha assegurat Oltra.

Pla Avalem Joves 2016-2020
Avalem Joves és el pla integral de formació i ocupació destinat als joves per al període 2016-2020, impulsat pel Consell i que està destinat a millorar l’ocupabilitat juvenil i contribuir al canvi de model productiu. A més, també busca implantar el talent en el teixit empresarial, estimular el compromís social de les persones joves i facilitar el retorn dels joves que van emigrar a la recerca d’oportunitats laborals.

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha explicat que el pressupost amb què compta Avalem Joves ascendeix a 205 milions d’euros, dels quals la meitat provenen de la Unió Europea i la resta del Govern d’Espanya i de la Generalitat valenciana. Com ha assenyalat Climent, aquest pla “simbolitza el que som: un govern que treballa per a les persones”.

“Avui és un dia important -ha afirmat el conseller- perquè vam presentar un pla en què el Govern valencià diu en veu alta i clara que treballem per solucionar el principal problema de nuesta societat, la manca de treball de la gent jove”.

Per Climent, aquest pla és una mostra que al Consell “vam abandonar els interessos partidistes i treballem per la gent, per a tothom, sense distinció; donem participació a la ciutadania, fem política de baix a dalt, i Avalem Joves és un exemple que demostra que és possible una altra manera de fer política “, ha indicat.

En aquest sentit, el conseller Climent considera aquesta iniciativa com una declaració d’intencions del nou Consell perquè, tal com ha explicat, “treballem per solucionar el problema més gran que té el País Valencià, l’atur”.

Climent ha anunciat també que un dels objectius principals de Avalem Joves és que tinga la màxima difusió entre el públic objectiu al qual va destinat, per la qual cosa s’han convocat diferents trobades on es reuniran amb agents socials i econòmics per traslladar aquest pla als joves que puguin acollir-se a ell.

Característiques del Pla Avalem Joves
Avalem Joves és un pla integral de formació i ocupació per a joves, una estratègia del Consell de la Generalitat central i integrada per millorar l’ocupabilitat dels i les joves per oferir oportunitats laborals.

La desocupació juvenil representa una de les màximes preocupacions d’aquest Consell. En el quart trimestre del 2015 hi havia 133.600 joves en atur al País Valencià, segons dades de l’EPA, i 72.775 registrats a les oficines del Servef (febrer 2016), dels quals més del 56% no han obtingut la titulació d’Educació Secundària obligatòria o equivalent.

El pla va dirigit a joves menors de 30 anys que estiguen en situació d’atur i estiguen registrats a les oficines del Servef. Avalem Joves actuarà de manera singularitzada per a cada un dels perfils, ja que no tots els joves desocupats són iguals i requereixen d’una atenció i unes necessitats diferents.

Així, Avalem actuarà sobre joves amb formació universitària o de formació professional que no troben oportunitats laborals adaptades a la seua formació, joves amb una qualificació no adequada a la demanda del mercat de treball i que han perdut la feina i joves amb baix nivell d’ocupabilitat, és a dir, que han abandonat l’educació, no tenen feina i no estan formant-se i que estan en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho.

Cada jove passarà per una entrevista-diagnòstic realitzada per un orientador que li derivarà a un itinerari dissenyat especialment per al seu perfil. Així, els joves que se sumen al pla comptaran amb accions diferents, segons aquest perfil. Dins Avalem, es contemplen ajudes a la contractació, serveis a l’autoocupació i per l’emprenedoria, i mesures com pràctiques formatives i laborals, entre altres.