Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació ha presentat aquest dijous la seua proposta d’arranjament escolar, és a dir, la resposta de planificació educativa per al pròxim curs, que permitirà saber a les famílies l’oferta d’aules als centres educatius valencians per a matricular els seus fills i filles.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha informat de que el pròxim curs es recuperaran totes les unitats escolars eliminades pel PP des del curso 2012. “Definitivament acabem amb les retallades ideològiques del passat i fomentem el creixement en l’educació de qualitat i la igualtat d’oportunitats per a tothom, per això augmentem en 404 unitats l’oferta escolar valenciana com a resposta al compromís de rescatar les persones adquirit pel Govern valencià“, ha valorat el conseller.

Enguany com a novetat en la trajectòria educativa valenciana, la planificació d’aules disponibles s’ha fet simultàniament a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics, és a dir, escoles i instituts públics i centres concertats. “Amb aquesta nova concepció de treball optimitzem els recursos educatius, en aquest cas, l’oferta d’unitats disponibles a totes les comarques i avancem en l’objectiu d’acabar amb aules massificades”, ha declarat Marzà.

Els responsables d’Educació consideren que l’arranjament global garanteix una visió de conjunt de les unitats en el context educatiu d’un barri o ciutat, de manera que s’autoritzen unitats o no amb una visió global dels municipis; augmenta la capacitat d’elecció i redueix la incertesa de les famílies a l’hora de triar centre pel fet que la matriculació als centres es duu endavant conjuntament abans del procés d’escolarització. La proposta presentada per al conselleria que dirigeix Vicent Marzà, serà posada en comú amb tota la comunitat educativa per tal d’enriquir-la conjuntament.

Qualitat educativa

La proposta d’arranjament escolar també rebixarà les ràtios “en tots els centres sostinguts amb fons públics”. D’aquesta manera, en el próxim curs les aules d’Infantil passen de 30 a 25 alumnes, les de Secundària de 35 a 30 i en Batxillerat i Formació Professional de 42 a 35. Amb tot, la Conselleria d’Educació continua treballant perquè en cursos successius la ràtio puga rebaixar-se encara més per tal que milloren la qualitat de l’ensenyament i les condicions laborals del professorat

Igualment, la plantilla docent augmentarà el curs 2016-2017, de manera que serà un increment de plantilles històric. “Això demostra que l’eficàcia en la gestió i el treball amb criteris pedagògics repercuteix directament en la qualitat de l’ensenyament. Un símptoma que aquesta nova administració sap de què parla quan parla d’educació”, ha determinat el conseller Marzà.