Bota al contingut principal

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la Generalitat “no està en condicions ni disposada a fer retallades que, al final, suposen que les persones no vegen garantits els seus drets”.

Oltra ha insistit que la postura del Govern valencià davant la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera és clara: “les obligacions dels poders públics, és garantir els drets bàsics com la sanitat, l’educació, els serveis socials, la cultura, és a dir, drets que garanteixen una vida digna”.

“La política és garantir el compliment dels drets. El dèficit és una llei més, la llei d’estabilitat, però entre complir la Constitució i complir la llei d’estabilitat, aquest govern seguirà complint la constitució. Per aqueix motiu, l’actual Consell no pensa seguir canviant drets per préstecs, ni drets per retallades”, ha afirmat.
Referent a açò, la vicepresidenta ha mostrat la seua preocupació per l’actitud del ministre d’Hisenda i Administració Pública en funcions, Cristóbal Montoro, que “ens castiga per no complir el dèficit, quan sap perfectament, i ho reconeix a porta tancada, que no podem complir-ho. No és que ens neguem, és que no podem per tenir un sistema de finançament caducat, que porta a aquesta comunitat a una situació límit”.