Anar directament a les notícies

Oltra: “No estem disposats a fer retallades que suposen que les persones no vegen garantits els seus drets”

Publicat el en Economia i Ocupació Governs amb Compromís

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la Generalitat “no està en condicions ni disposada a fer retallades que, al final, suposen que les persones no vegen garantits els seus drets”.

Oltra ha insistit que la postura del Govern valencià davant la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera és clara: “les obligacions dels poders públics, és garantir els drets bàsics com la sanitat, l’educació, els serveis socials, la cultura, és a dir, drets que garanteixen una vida digna”.

“La política és garantir el compliment dels drets. El dèficit és una llei més, la llei d’estabilitat, però entre complir la Constitució i complir la llei d’estabilitat, aquest govern seguirà complint la constitució. Per aqueix motiu, l’actual Consell no pensa seguir canviant drets per préstecs, ni drets per retallades”, ha afirmat.
Referent a açò, la vicepresidenta ha mostrat la seua preocupació per l’actitud del ministre d’Hisenda i Administració Pública en funcions, Cristóbal Montoro, que “ens castiga per no complir el dèficit, quan sap perfectament, i ho reconeix a porta tancada, que no podem complir-ho. No és que ens neguem, és que no podem per tenir un sistema de finançament caducat, que porta a aquesta comunitat a una situació límit”.
 • Gines

  Ja ,Mónica per`o caldra endeutar-se perqu`e la gent en pobresa reconeguda es beneficie de les ajudes ,si no veuran decebudes les seues expectativas de futur.
  Coincidisc amb tu que els primers beneficiats han de ser els valencians q no reben cap ajuda de cap tipus ,si no es veuran exclosos del sistema que els ha dut a la pobresa i caritat .
  Una amiga meua amb dos fills ,un dels quals malalt, ho esta passant malament i li han posat a l’ Ajuntament d’ Alacant ,moltes pegues per sol.licitar l’ ajuda economica a banda de dir-li que no tienen aliments fins mitjan juny.Qué ha de fer ?
  Gracies per llegir-me.

 • Anna

  Mónica gracias por todo lo que haces y quieres/quereis hacer,pero opino como Gines,el comentario anterior,porfavor las ayudas económicas sociales,no nos llegan a los valencianos,en situaciones no ya de riesgo de exclusión,en exclusión total.Tota la vida treballant y vernos así es indignante y muy grave.
  No queremos vernos así .viviendo de los servicios sociales,pero los trabajos no llegan! No hay para todos,qué está pasando?Nos tenemos que ir a trabajar al extranjero,simplemente para trabajar en el campo ,la obra ,la hosteleria o de empleadas del hogar,y vivir compartiendo casa con diez o doce `personas,y dejarnos aquí casa y familia.Esto no es EEUU,ni Reino Unido.
  Ayuda ya!Mónica porfavor ,es insostenible la situación,no nos la merecemos.
  Somos conscientes de como han dejado esta tierra y el país entero ,esta gentuza del pp,pero no podemos más.
  Gràcies guapa per tot.