Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball col·laborarà amb les cinc universitats públiques valencianes en un programa per al foment de l’emprenedoria jove entre els estudiants. Així ho han acordat el conseller d’Economia, Rafa Climent, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent.

Aquest acord es formalitzarà en un conveni en el marc del Campus Excel·lència Hàbitat 5U, un projecte, liderat aquest any per la Universitat Jaume I de Castelló, que integra les cinc universitats públiques valencianes: l’UJI, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

El programa d’emprenedoria seleccionarà un total de 25 estudiants i constituirà grups de 5 joves de cada universitat per facilitar el seu contacte amb empresaris que els ajuden a desenvolupar les seues idees.

Campus Hàbitat 5U té com a objectiu ser impulsor i dinamitzador d’un procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador basat en el coneixement, la innovació, la creativitat, l’eficiència dels recursos, l’ocupació i la cohesió social i territorial.

Aquesta iniciativa s’articula sobre quatre àrees d’actuació: l’edificació i la casa (en l’àmbit de l’hàbitat), i la planificació i la millora de l’espai social, tant urbà com rural (en l’àmbit del territori).