Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de desocupació i d’afiliació a la Seguretat Social fets públics pel Ministeri de Treball. Nomdedéu ha assenyalat que “hui hi ha 64.800 valencians i valencianes afiliades a la Seguretat Social que fa un any”, el que confirma “la lleugera recuperació del mercat de treball valencià”.

Així, en termes interanuals l’afiliació augmenta en un 3,97% (64.853 afiliats més), pràcticament un punt per sobre del registre al conjunt de l’Estat (3,04%), sent la valenciana la comunitat autònoma amb major increment interanual.

El responsable d’Ocupació ha qualificat les dades de l’atur registrat de setembre d'”estacionals”. Així, el fet que haja pujat lleugerament aquest mes és conseqüència, segons Nomdedéu, del fi de la campanya estival. D’aquesta manera, l’atur s’ha incrementat en 324 persones (0,07% més que el mes anterior).

Així mateix, ha remarcat que el millor comportament del mercat de treball s’ha produït en sectors com la construcció o la indústria, que no estan tan afectats per l´estacionalizació.

El secretari autonòmic ha destacat el fet que, en comparació del mateix període de l’any anterior, l’atur ha baixat en 45.839, un 9,48% menys.

“Són xifres que ens conviden a ser prudentment optimistes. No caurem en triomfalismes, però el mercat de treball valencià porta una constant de creixement l’últim any que reflecteix una lleugera recuperació”, ha indicat.

El secretari autonòmic ha posat l’accent que el Consell seguirà treballant per a poder generar un entorn econòmic que propicie un creixement econòmic sostenible i la creació de llocs de treball de qualitat.