Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha animat a les empreses a apostar per la innovació i la internacionalització com a garantia de competitivitat durant les visites que ha realitzat a les instal·lacions de les empreses IML Solutions, a Ibi, i Grup Soledad a Alcoi.

En primer lloc, Rafa Climent s’ha desplaçat a Ibi amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions de l’empresa IML Solutions, empresa pionera en l’etiquetatge d’envasos del sector alimentari i industrial.

Climent ha destacat l’aposta per la internacionalització “d’aquesta empresa amb més de 80 empleats, 4 oficines internacionals i amb prop del 80% de la seua producció destinat a l’exportació”. En aquest sentit, Climent ha ressaltat el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible a la internacionalització de les empreses valencianes a través d’IVACE Internacional i la direcció general d’Internacionalització.

“Un dels recursos que posem a la disposició de les empreses -ha afegit- són les ajudes econòmiques per a facilitar la seua eixida a l’exterior. Precisament ara mateix està obert el termini de l’ordre de la Direcció general d’Internacionalització amb la qual donem suport a la participació en les principals fires internacionals. Una ordre que compta amb 1’5 milions d’euros i el termini dels quals acaba el pròxim 8 d’octubre”.

Aquesta ordre es complementa amb l’ordre d’ajudes per a donar suport als plans d’internacionalització de les empreses que IVACE publicarà abans de final d’any i que compta amb 5 milions d’euros.

Climent ha continuat la jornada a Alcoi, on ha visitat les instal·lacions d’una de les empreses de Grup Soledad, dedicat a la producció, distribució i comercialització del pneumàtic, així com al tractament del cautxú per a la seua reutilització, renovació i reciclatge.

Durant la visita, representants de l’empresa han explicat al conseller les recerques realitzades per a construir baranes de protecció vial de cautxú que permeten augmentar la seguretat dels motociclistes, així com els projectes relacionades amb la fabricació de ponts i rails de trens.

En aquest sentit, Rafa Climent ha felicitat a l’empresa per la seua aposta per la innovació que “és la base de l’èxit del present i del futur de les nostres empreses, un esforç que mai és suficient i per açò hem destinat només en 2016 45 milions d’euros a la innovació de les nostres empreses”.

Al final de la visita, Rafa Climent ha afirmat que “en l’escenari de recursos limitats en el qual ens trobem el nostre objectiu com a Administració és tractar de traure el major rendiment a les eines amb les quals treballem, donar suport a les empreses i facilitar el seu dia a dia, així com generar un ambient de tranquil·litat i confiança perquè les empreses puguen ampliar les seues naus, la seua producció, les seues xarxes en l’exterior i, en definitiva, perquè puguen generar riquesa i llocs de treball”.