Bota al contingut principal

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha manifestat durant la visita efectuada a la Fira Fruit Attraction, que “el sector hortofructícola valencià destaca per la seua diversitat i qualitat” en este “magnífic aparador per al sector citrícola valencià”, per tot el que suposa “en quantitat de volum d’exportació, de comercialització i, sobretot, per la gran qualitat i diversificació en la producció de fruites i hortalisses”.

Concretament, un total de 139 empreses valencianes, que superen els 3.500 milions anuals de facturació, estan presents en Fruit Attraction, certamen que celebra la seua octava edició en IFEMA Madrid del 5 al 7 d’octubre, i que, s’ha consolidat com una plataforma de negocis del comerç internacional hortofructícola. D’elles, 37 ho fan en l’estand instal·lat per la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, un 27,59% més de les que van exposar el passat any.

Elena Cebrián, que ha visitat l’estand de la conselleria, ha arreplegat i expressat la preocupació del sector citrícola valencià per l’acord de cooperació entre la Unió Europea i Sud-àfrica per a la reducció progressiva d’aranzels d’importacions, i ha demanat que la Comissió Europea realitze un estudi seriós d’impacte sobre la influència en el mercat europeu de l’entrada de cítrics sud-africans i també en matèria fitosanitària.

Així mateix, la consellera ha lamentat que el Ministeri de Foment continue oblidant una infraestructura tan necessària com el Corredor Mediterrani per al sector hortofructícola, orientat a l’exportació, així com per a l’economia valenciana en el seu conjunt.

Cebrián ha destacat que, este increment de firmes expositores, ve a corroborar “l’aposta decidida de la conselleria d’Agricultura per augmentar la qualitat, fomentar la comercialització i ajudar a les nostres empreses donant-los un entorn de confiança i de suport, a pesar de les limitades capacitats pressupostàries de què disposem”.

En este sentit, la consellera ha subratllat que “les limitacions pressupostàries no ens impedixen lluitar per un sector que mereix tota la nostra confiança, serietat i suport per a competir amb els seus productes en els millors mercats nacionals i internacionals”.

Cebrián ha volgut sumar-se a l’espenta de les empreses valencianes, inclosos els Consells Reguladors, IGP Cítrics Valencians, el Kaki Ribera del Xúquer i DO Carxofa, que exposen la seua imatge i producte, tant en l’estand de la Generalitat com per lliure, i els ha animat a aprofitar l’oportunitat que oferix este certamen com a via per a establir contactes, intercanviar informació i assistir a la presentació de novetats, per a seguir posicionats com a líders en els mercats, gràcies a la qualitat i la innovació incorporades a la producció hortofructícola valenciana”.

Marca Taronja de València

Elena Cebrián, acompanyada del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha assistit a la presentació de la Marca Taronja de València en l’estand que la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural té en el pavelló 8 de la Fira Fruit Attraction.

La Marca Taronja de València és un projecte que ha sigut liderat per la IGP Cítrics Valencians junt amb la ‘Associació per a la promoció de la marca col·lectiva Taronja de València” i que té com a objectiu la promoció de les taronges i mandarines cultivades i processades en territori valencià, emparades davall la Indicació Geogràfica Protegida ‘Cítrics Valencians’.

De les 44 varietats de taronges i mandarines autoritzades per la IGP Cítrics Valencians, només es comercialitzaràn amb esta marca les més selectes amb uns requisits de qualitat més exigents, si és possible, que els de la pròpia IGP.

Cebrián ha expressat la seua satisfacció per “este reconeixement tan necessari, que representa una marca de qualitat, tenint en compte que hui en dia els mercats són globals el que suposa una competència més forta i per això hem de posar en valor allò nostre i consolidar la fama internacional que té la taronja de València”.