Bota al contingut principal

Deu cellers valencians s’han desplaçat aquesta setmana a Irlanda amb IVACE Internacional per a participar en la Fira de Vins d’Espanya a Dublín, un esdeveniment organitzat per l’Oficina Comercial d’Espanya en aquesta ciutat.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que la Fira de Vins d’Espanya està considerada pels professionals del sector com un dels esdeveniments de major prestigi del país. Durant la trobada, els importadors de vins espanyols exposen els seus productes a tendes especialitzades, restaurants, wine bars i premsa especialitzada.

Parra ha destacat que “la delegació valenciana hi participa com a territori convidat, el que ens permet mostrar l’oferta de cellers valencians en un certamen en el qual participen importadors de vi de l’Estat espanyol. Comptem amb tres taules d’exposició i, a més, pel fet de ser territori destacat, impartim dos seminaris o master class, adreçats a premsa especialitzada i a importadors. En aquests seminaris detallem les característiques de les varietats autòctones i de les zones de producció de vi valencianes”, ha explicat.

Aquest esdeveniment se celebra des de fa 12 anys en l’hotel Shelbourne de la capital irlandesa i hi participen com a expositors els principals importadors i distribuïdors de vins espanyols del país. En aquesta edició participen 27 importadors. La delegació valenciana compta amb tres taules en les quals estaran representats vins dels 10 cellers que hi viatgen.

Així mateix, Parra ha explicat que “amb l’objectiu d’aprofitar al màxim la presència dels cellerers a Dublín, IVACE Internacional ha organitzat un tast de vins en un Wine Bar-Green Man Wines adreçat a consumidors que es celebra este dimecres. Després del tast, els cellerers visitaran dos establiments de vi de la ciutat – Allon and Byrne i Donnybrook Fair- un dels quals pertany a un importador que va participar en la missió inversa d’Alimentació celebrada per IVACE en el primer semestre de l’any”.