Anar directament a les notícies

Igualtat realitza pagaments al setembre per valor de 21,6 milions d’euros per a dependència, famílies acollidores i renda garantida

Publicat el en Governs amb Compromís Sanitat i Benestar

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat al mes de setembre 21,6 milions d’euros al pagament de diferents serveis i prestacions, entre els quals destaquen els destinats a famílies acollidores, la nòmina de la dependència i els pagaments per Renda garantida. Cal ressaltar que d’aquests pagaments més de 20 milions d’euros estan destinats a ajudes directes que es donen a les persones.

Cal recordar que el pagament a les persones en situació de dependència actualment es cobra puntualment a fi de mes, davant del retard de tres mesos que es donava amb l’anterior executiu. La nòmina corresponent al mes de setembre ja s’ha pagat i ha suposat un desemborsament de 19,2 milions d’euros.

La Tresoreria de la Generalitat també ha autoritzat aquest mes el pagament de 399.120 euros per a Renda Garantida i 1.251.460 euros en concepte de prestacions per acolliment familiar; dels quals 1.168.248€ és per a famílies extenses, 59.304€ per a famílies educadores i 23.594€ per acolliment d’urgència diagnòstic.

Cal destacar que el pressupost destinat als acolliments familiars s’ha vist incrementat aquest any, ja que les famílies han passat a cobrar 12 euros per xiquet o xiqueta i dia, incrementant-se i igualant-se a les famílies educadores i a les extenses, que són les que tenen un vincle de sang amb el menor.

Els endarreriments en els pagaments a les famílies que s’han produït aquest any no tornaran a repetir-se en 2017, gràcies al fet que s’ha reconegut, a través de decret, el dret d’aquests ajuts, que fins ara tenien el caràcter de subvenció.

D’altra banda, des de Conselleria també s’han abonat durant setembre un total de 446.745 euros per a subvencions de centres i programes per a persones amb diversitat funcional. D’aquests pagaments, 202.405 euros van destinats a subvencions municipals per a manteniment de recursos propis, actuacions realitzades pels propis ajuntaments i per al Pla Concertat de Serveis Socials.

La direcció general de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere també ha realitzat al setembre pagaments per valor de 12.000 euros en indemnització per causa de mort per violència sobre la dona.

I des de l’àrea d’Inclusió Social s’han abonat 43.102 euros en concepte de lluita contra l’empobriment energètic i empobriment infantil.