Bota al contingut principal

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat en el mes de setembre 21,6 milions d’euros al pagament de diferents serveis i prestacions, entre els quals destaquen els destinats a famílies acollidores, la nòmina de la dependència i els pagaments per Renda Garantida.

Cal recordar que el pagament a les persones en situació de dependència actualment es cobra puntualment a final de mes, enfront del retard de tres mesos que es donava amb l’anterior executiu. La nòmina corresponents al mes de setembre ja s’ha pagat i ha suposat un desemborsament de 19,2 milions d’euros.

La Tresoreria de la Generalitat també ha autoritzat aquest mes el pagament de 399.120 euros per a Renda Garantida i 1.251.460 euros en concepte de prestacions per acolliment familiar, dels quals 1.168.248 és per a famílies extenses, 59.304 per a famílies educadores i 23.594 per a acolliment d’urgència diagnòstic.

Cal destacar que el pressupost destinat als acolliments familiars s’ha vist incrementat enguany, ja que les famílies han passat a cobrar 12 euros per xiquet o xiqueta i dia, incrementant-se i igualant-se a les famílies educadores i a les extenses, que són les que tenen un vincle de sang amb el menor.

Els endarreriments en els pagaments a les famílies que s’han produït enguany no tornaran a repetir-se en 2017, gràcies a que s’ha reconegut, a través de decret, el dret d’aquestes ajudes, que fins ara tenien el caràcter de subvenció.

D’altra banda, des de Conselleria també s’han abonat durant setembre un total de 446.745 euros per a subvencions de centres i programes per a persones amb diversitat funcional. D’aquests pagaments, 202.405 euros van destinats a subvencions municipals per a manteniment de recursos propis, actuacions realitzades pels propis ajuntaments i per al Pla Concertat de Serveis Socials.