Bota al contingut principal

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “el Consell aposta per impulsar un turisme amable, obert i accessible que crea llocs de treball i benestar per al comú de la població, no només per a una part”.

Oltra ha fet aquestes declaracions després de presidir la subscripció del conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) per a l’impuls del turisme accessible, sota la denominació ‘Turisme per a Tothom’.

La vicepresidenta ha insistit que, “amb aquest conveni, estem posant en marxa paquets turístics per a persones que tenen algun tipus de discapacitat, que estan en desavantatge respecte a la població en general. Aquest desavantatge l’estem convertint en una oportunitat per promoure un turisme per a tothom, un turisme inclusiu, i, a més, una oportunitat d’obrir un mercat perquè hi ha gent que pot, a través d’aquesta oferta turística, incorporar-se al consum d’un turisme accessible”.

Referent a això, Oltra ha posat èmfasi que “estem posant-nos en el mapa, perquè som pioners a Espanya en obrir el turisme a persones amb diversitat funcional, ja que entenem que el turisme no pot ser només per a una part de la població. o el turisme és per a tothom o estarem fracassant en crear una societat inclusiva”.

La vicepresidenta ha volgut també posar en relleu que “no només s’ofereix oci per a les persones amb diversitat funcional, sinó també per les seues famílies. No només té vacances la persona amb discapacitat, sinó tot el seu entorn, als quals els donem un respir”.

Amb la signatura d’aquests convenis, el Consell posa de manifest la seua implicació en l’impuls al turisme accessible. Cal destacar que un dels pilars de la política turística de la Generalitat té per objectiu promoure un turisme inclusiu que assegure la igualtat d’oportunitats de totes les persones per desenvolupar la totalitat de les accions que componen l’activitat turística d’una manera segura, còmoda, autònoma i normalitzada.

Per això, des de la Generalitat es duen a terme accions per a la millora de les infraestructures, suport i promoció a les empreses i informació a les persones i col·lectius de persones amb diversitat funcional, com s’ha posat de manifest amb la progressiva adaptació dels accessos a les seues platges i monuments emblemàtics.