Bota al contingut principal

“La Comunitat Valenciana torna a oferir una bona mostra de solidaritat per ajudar a la població afectada pel desastre humanitari d’Haití”. Així ho ha destacat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, després de presidir la reunió del Comitè d’Ajuda Humanitària d’Emergència (CAHE) per coordinar l’ajuda a les víctimes d’Haití després del pas de l’huracà Matthew.

Des de la Conselleria de Transparència es destinaran al voltant de 170.000 euros per a ajuda humanitària a les principals zones afectades després del pas d’aquest huracà, quantia que pot ampliar-se fins al mig milió d’euros a través de les aportacions que, normalment, fan ajuntaments i diputacions de la Comunitat.

En concret, les ajudes s’han d’orientar a l’atenció de la infància “perquè els nens pateixen el menys possible i puguin recuperar la normalitat com més aviat millor ja ajuda sanitària d’urgència, de tipus farmacològic i per establir mecanismes que eviten la propagació de malalties contagioses en les zones afectades “, ha explicat el conseller.

El conseller Alcaraz ha assenyalat que, en matèria de cooperació internacional, la Comunitat “té l’obligació d’aportar tot el que puguem i, en aquest cas, ens centrarem per raons d’urgència en l’ajuda als nens i a evitar el contagi de malalties per la mala qualitat de l’aigua “, ha afirmat el conseller.