Bota al contingut principal

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat la capacitat de les fires locals per projectar les economies del mitjà rural a partir d’un producte singular, com és el cas de l’oli de Segorbe. “És important que el producte explique una història, que transmeta els valors i la cultura d’un territori, d’una comarca i unes gents”, ha assenyalat, després de recórrer el certamen.

Cebrián ha inaugurat la I Fira Agroalimentària i de l’Oli de Segorbe, que té lloc a la capital de l’Alt Palància el 15 d’octubre. Allí ha manifestat el seu suport a les fires locals, que considera necessàries com a via de promoció del sector agroalimentari a escala comarcal. A les cooperatives i agricultors de la comarca s’uneixen aquest any artesans, una mostra de bestiar oví i exposicions de maquinària agrícola i d’oliveres mil·lenàries.

La I Fira Agroalimentària i de l’Oli pren el relleu de la Fira de l’Olivera, que se celebrava tradicionalment a Segorbe com el tret d’eixida per a la recollida de l’oliva. La consellera ha expressat la seua confiança en què l’ampliació a altres sectors contribuïsca a dinamitzar en major mesurada l’economia de la comarca. Ha felicitat els impulsors del certamen per la iniciativa i per la seua capacitat de reinvenció. Ha mostrat, així mateix, confiança en el seu desenvolupament, com a centre de comunicacions situat en el cor de la vall del Palància i entre les serres Calderona i d’Espadà.

Davant de l’estand de la cooperativa d’oli Ducado de Segorbe i les dones que l’atenien, en coincidència amb el Dia Mundial de les Dones Rurals, Elena Cebrián ha subratllat la necessitat de reconèixer i impulsar el paper de les dones agricultores com una de les claus de desenvolupament del mitjà rural. Precisament, una de les set guardonades d’aquest any amb els premis d’Innovació a les Dones Rurals del Ministeri d’Agricultura, Susana Gordo, desenvolupa el seu projecte a Castelló. Elena Cebrián la va felicitar personalment i també a l’altra valenciana premiada, Regina Monsalve, i va compartir amb ambdues l’acte de lliurament de premis a Madrid.