Bota al contingut principal

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, encapçala una delegació d’empreses i organismes de promoció exterior a Brussel·les en el marc d’una missió estudi organitzada per IVACE Internacional.

Parra ha assenyalat que “la Comissió Europea gestiona multitud de programes que representen interessants oportunitats de negoci que, en moltes ocasions, són desconegudes per les nostres empreses i fins i tot per nosaltres mateixos, ja que els programes canvien i apareixen noves oportunitats”.

“IVACE Internacional ha organitzat una missió perquè tant empreses com a organismes de promoció exterior de diferents comunitats autònomes coneguen la demanda de béns, serveis i obra pública, així com els procediments i bones pràctiques per a l’adjudicació de contractes amb fons comunitaris”, ha indicat.

La directora general ha destacat l’interès que ha despertat aquesta iniciativa en la qual participen 26 empreses i 4 organismes de promoció exterior a més d’IVACE. En concret, participen empreses i organismes, a més de valencians, d’Andalusia, Castella-Lleó o Canàries. Parra ha assenyalat que “és necessari conèixer què estan fent altres empreses i altres organismes de la resta de l’Estat, ja que en moltes ocasions necessitem socis locals per a participar en els programes europeus i poden aparèixer oportunitats de col·laboració entre nosaltres”.

Durant la missió, els integrants estan desenvolupant una completa agenda de treball en la qual s’inclouen reunions generals i sectorials amb representants tant d’EuropeAid com de diferents direccions generals relacionades amb energia, medi ambient, Tics, etc.

“EuropeAid gestiona projectes de cooperació i ajuda al desenvolupament amb països no membres. El pressupost anual d’EuropeAid és de 7.000 milions d’euros per a la compra de béns, serveis i obra pública. A través d’aquesta missió podem conèixer de primera mà els projectes objecte de les seues línies de finançament i els procediments de contractació”, ha indicat María Dolores Parra.

Una completa agenda de treball

Entre les trobades, destaca la reunió amb el Banc Europeu d’Inversions, organisme que finança nombrosos projectes en països tercers, així com amb responsables de la gestió dels fons estructurals que coordinen l’estratègia de suport a països menys desenvolupats de la Unió Europea.

L’agenda ha començat amb una reunió amb la Direcció general DIGIT encarregada de garantir que la Comissió faça un ús eficaç de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l’assoliment dels seus objectius. Durant la reunió, les empreses han conegut les necessitats d’aquesta direcció general, que contracta serveis Tics per a ús intern.

També tindran l’oportunitat de reunir-se amb l’Agència Europea per a les PIMES EASME, que gestiona diferents programes d’ajuda i fons per a i+d+I Horitzó 2020.

Durant la seua estada, els integrants de la missió empresarial han conegut de la mà de l’Antena ICEX a Brussel·les, una visió general de la contractació amb la UE i, en una reunió amb la Direcció general de Cooperació Internacional i Desenvolupament de la Comissió Europea, han rebut informació sobre les funcions, activitats i objectius d’EuropeAid, així com del perfil de projectes que es contracten.

També han tingut l’oportunitat de reunir-se amb el cap de secció de contractes d’EuropAid per a conèixer el funcionament de la contractació i de l’execució de projectes i amb els funcionaris coordinadors de projectes d’aigua, infraestructures i transport; Tics, Energies Renovables i desenvolupament del Sector Privat en la seu d’EuropAid.