Bota al contingut principal

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha reforçat en les últimes setmanes les diferents accions comunicatives per divulgar i donar a conèixer la futura Llei de foment de la Responsabilitat Social.

Des de la direcció general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern d’aquesta Conselleria s’ha realitzat una ronda de contactes amb els diferents interlocutors socials sobre l’esborrany del projecte d’aquesta llei.

Dins d’aquesta ronda de contactes destaquen les jornades organitzades per la fundació Adecco a Castelló i Elx, així com les reunions amb “L’observatori de Responsabilitat Social Corporativa” a Madrid del passat 6 d’octubre, amb qui es pretén signar un conveni per col·laborar en matèria de formació i altres accions de RSC.

Així mateix, s’han matenido trobades amb la Fundació Bequal i la Federació Empresarial Espanyola d’Associacions de Centres Especials d’Ocupació (FEACEM), dues entitats que ja han presentat al·legacions a l’esborrany d’aquesta futura llei incidint en aquells aspectes que tenen a veure amb les persones amb diversitat funcional.

En aquest sentit, el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, ha destacat que a través d’aquestes accions per donar a conèixer l’esborrany de la llei “hem pogut constatar que hi ha un gran interès perquè aquesta norma tire endavant”.

Ochoa ha remarcat l’oportunitat que es presenta amb aquesta nova llei, atès que “pot suposar una empenta de la competitivitat, la modernitat i el compromís amb la responsabilitat social de les empreses i altres organitzacions, a més de l’administració valenciana i el seu sector públic”.

Cal recordar que l’esborrany de la futura Llei de foment de la Responsabilitat Social va estar obert a consulta pública des del 4 de juliol fins al passat 15 de setembre, un fòrum on line que va recollir més de 100 aportacions fruit de la participació ciutadana, document que és el punt de partida per elaborar aquesta norma.

Per la seua banda, el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern ha anunciat que es realitzaran més jornades “tant en entitats financeres, amb Unió de Mútues o trobades amb altres grups d’interès per debatre i divulgar la nova Llei de foment de Responsabilitat Social”.

Entre les principals novetats de la futura norma, es contempla la prohibició que l’administració valenciana contracte amb empreses que radiquen o operen en paradisos fiscals o que s’hagen vist implicades en casos de corrupció.