Bota al contingut principal

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat en un 8% el pressupost destinat als centres d’atenció a persones amb trastorn de l’espectre autista, la qual cosa ha permès consolidar els serveis que es presten a aquest col·lectiu, segons ha informat el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raga.

Així ho ha explicat Ratlla durant la inauguració de la jornada ‘L’autisme en la vida adulta’, organitzada per la Fundació TEA Comunitat Valenciana, i en la qual ha indicat que, a més d’aquest increment pressupostari, des de la conselleria s’han engegat dos nous habitatges tutelats, un a Alacant i un altre a València, la qual cosa suposa 13 places noves per a aquest recurs.

El director general ha assegurat que aquestes noves instal·lacions que s’han engegat evidencien l’aposta per “un recurs molt més integrador i potenciador de l’autonomia personal i de la capacitat d’autodeterminació”, enfront del model “que ha imperat durant més de 20 anys de l’antic govern, que tenia abandonat al sector”.

En aquest sentit, ha apuntat que existeix “una llista d’espera considerable que afecta a les diferents tipologies de persones amb diversitat funcional” i ha assegurat que per al Govern del Botànic és “una prioritat” acabar amb aquesta situació i treballar per a consolidar tot allò engegat este nou curso polític.

Ratlla ha advertit que la creació i consolidació de nous recursos dependrà de la disponibilitat econòmica del Consell i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, motiu pel qual “és tan important que aquesta Comunitat reba el finançament que li correspon”.

El director general de Diversitat Funcional ha celebrat que existisquen iniciatives com la jornada de la Fundació TEA i ha destacat que els seus plantejaments van en el mateix sentit que les polítiques que s’estan intentant dinamitzar des de la conselleria. En aquest sentit, s’ha referit a l’impuls que s’està donant a la coordinació soci-sanitària. “El sistema social i el sistema sanitari constitueixen part substancial de l’Estat del Benestar”, per la qual cosa des d’Igualtat i Sanitat s’han engegat 8 grups de treball formats per tècnics de l’Administració i tècnics de les entitats a fi d’unificar criteris comuns que es plasmaren en fets reals.

Així mateix, s’ha referit a la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional, que al seu judici representa “el camí més evident cap a la plena consecució dels drets dels ciutadans, cap a l’autonomia personal i cap a la vida independent”. La competència en ocupació, ha explicat, no és pròpia de la Conselleria d’Igualtat, però sí que s’ha implementat una línia que serveix de complement i dinamització de les polítiques dutes a terme per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. “La modalitat per la qual hem decidit treballar és la de ‘ocupació amb suport’, ja que ens sembla molt idoni per als col·lectius amb els quals treballem, i se li han concedit subvencions a 24 entitats, l’import de les quals volem ampliar per al pròxim any”, ha conclòs.